• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Williams Gelecek Sene İçin Başvuruda Bulundu

Posted by éndér_48 on Pazartesi, Mayıs 25, 2009 No comments

Kurallarla ilgili tartışmalar devam ederken Williams, şu an gridde yer alanlar arasında ilk 2010 başvurusunu yapan takım oldu.

Formula 1 Takımlar Birliği'nin (FOTA), 2010 kurallarında değşiklik için grubun bir bütün halinde olduğunu açıklamasından sadece 24 saat sonra Williams, gelecek senenin şampiyonasında mücadele etmek için başvuruda bulunmaya karar verdi.

Reuters'e konuşan Williams CEO'su Adam Parr, takımın bu hareketinin FOTA'dan bir ayrılış anlamına gelmediğini ifade etti.

Adam Parr: "FOTA'nın bütünlüğü, Williams için büyük önem taşıyor. Dün, FOTA'nın diğer üyeleriyle birlikte toplandık ve FIA'dan, 2010 kurallarıyla ilgili bir uzlaşı bulma çabalarına devam edilmesini istedik."

Takımlar, FIA Başkanı Mosley'e yazdığı mektupta, eğer gelecek senenin kurallarında bir değişiklik yapılırsa 2012'ye kadar yarışmaya sadık kalacaklarını ve yeni bir Concorde Anlaşma imzalayacaklarını yazdılar.

Concorde Anlaşması ile ilgili olarak Parr: "(Ferrari Başkanı) Di Montezemolo ve (Toyota F1 Başkanı) John Howett'in liderliğinde FOTA'nın FIA'dan bazı çok önemli imtiyazlar elde ettiğine inanıyorum"

"Bunlar içinde sadece bütçe sınırının prosedürel durumu yok, yanında daha büyük bütçelere sahip takımların da iştirak edeceği başka şeyler de var"

"Bunu söylemekle birlikte Williams, 2008'den 2010'a kadar dünya şampiyonalarında yer alma konusunda hem FOM hem de FIA ile bağlayıcı anlaşmalara sahiptir."

"Katılımımız için tamamına ödeme yapıldı ve hem manevi hem de hukuki yükümlülüklerle şunu açığa kavuşturmak istiyoruz: Formula 1'e, geçmiş 30 senede olduğu gibi gelecekte de iştirak edeceğiz"

"Bunu çalışanlarımıza, sponsorlarımıza, taraftarlarımıza ve takımların gelecek senenin şampiyonasına katılamalacağını ifade eden bildirilerden etkilenenlere borçluyuz".

"FOTA içinde FOM ve FIA ile, bir uzlaşı bulmak için çalışmaya devame deceğiz ama kimse bizim FIA F1 Dünya Şampiyonası'na olan sadakatimizden şüphe etmemelidir."

FOTA'nın diğer üyeleri'nin bu hafta toplanıp gelecek senenin şampiyonasına girişle ilgili görüşmesi bekleniyor. Bununla birlikte başvuru için son gün Cuma

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -