• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Massa İyi Sonuca Rağmen Temkinli Açıklamalarda Bulundu

Posted by éndér_48 on Pazartesi, Mayıs 25, 2009 No comments

Felipe Massa, MonakoGP'de Ferrari'nin ikinci hızlı takım olmasına rağmen tempolarının doğrulanması için bir kaç yarışın geçmesi gerektiğine inanıyor.

Sezona çok köyü bir başlangıç yapmalarının ardından Ferrari, şimdiye kadarki en iyi sonucunu Monako'da aldı. Monte Karlo'da Raikkonen, bu sezon ilk kez takımı podyuma çıkarırken Massa da hemena rdından 4. oldu ve Brezilyalı pilot yarışın en hızlı turuna da imza attı.

Bu sezon BranGP dışında yarış kazanan tek takım olan Red Bull ise Monako'da Ferrari'nin tempouna yetişemedi.

Buna rağmen Massa, Ferrari'nin formunu değerlendirmek için henüz erken olduğunu düşünüyor.

Massa: "En güçlü ikinci takım haline geldiğimizden emin olmamız için belki de bir kaç yarışın geçmisi gerektiğini düşünüyorum. Bana göre şu anda bir şey söylemek için erken. Red Bull bazen çok ama çok güçlü, bazen biraz daha az."

"Bu yüzden Türkiye'yi ve bir başka yarışı daha bekleyip nerede olduğumuzu görmemiz gerektiğini düşünüyorum. Puanlar toplamalı ve gelecek yarışı Red Bull'un ve umarım BrawnGP'nin de önünde tamamlamalıyız ki ikinci takım olup her yarış podyum ve belki de galibiyetler için mücadele edebileceğimizi gösterelim"

Massa ayrıca Ferrari'nin F60 aracının rakiplerine göre hâlâ downforce kaybının olduğunu kabul etti.

Massa: "Dürüst olmak gerekirse hâlâ bir parça downforce kaybımız var. Bu yüzden araçta biraz tutunma eksikliği yaşıyoruz"

"Bu yüzden bana göre bizden biraz daha fazla tutunmaya sahipler ve lastikler üzerine biraz daha iyi çalışabiliyorlar. Bu yüzden aracı doğru şekilde hazırlamak için sıralamalarda bir parça daha iyi çalışabiliyorlar"

"Bazen yarışta harika bir tempo gösteriyoruz, mücadele ttiğiniz şartlarda, ama hâlâ biraz daha downforce kaybımız var. Lastikleri daha iyi kullanmalıyız, özellikle de sıralamalarda ve gerektiğinde"

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -