• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Alonso Şaşkın

Posted by éndér_48 on Perşembe, Mayıs 07, 2009 No comments

Fernando Alonso, ümit vaad eden kış testlerinin ardından Renault'un sezona zayıf başlamasına şaşırdığını kabul etti.

Fransız takım 2008 sezonunu güçlü bir şekilde kapatmış, İspanyol pilot iki zafer elde etmiş ve takım, bu momentumu 2009'a taşımayı ümit etmişti.

Bununla birlikte ilk dört yarışın ardından Alonso, şimdiye kadar sadece 5 puan toplayabildi.

İki dünya şampiyonluğu bulunan Alonso, çok daha güçlü bir başlangıç yapmayı beklediğini söyledi.

Alonso: "Jerez'de kış testlerini bitirdiğimizde oldukça iyimser olduğumuzu düşünüyorum. Bütün kış aşağı yukarı hep rekabetçiydik"

"Tempo ve tur zamanları açısından diğerlerinin ne yaptığını biliyorduk; tempomuzdan ve dengemizden çok rahattık, iyiydi."

"Herhangib ir büyük sorun yaşamadık, bu yüzden Avustralya'ya podyum için mücadele edebileceğimize inanarak gittik (ama) durum öyle olmadı"

"Bu yüzden Avustralya'da diğerlerinden bazılarının ne kadar rekabetçi olduğunu görmek bir çeşit sürprizdi. Çünkü Brawn'ın son iki testte hızlı olduğunu biliyorduk ve Red Bull'un da bizim arkamızda olduğunu hissediyorduk. Bu yüzden aracı geliştirmeye Avustralya'dan itibaren başladık. Aracı Çin'de geliştirdik ve Bahreyn'de, burada yeni parçalar var. Böylece yakalamaya çalışıyoruz"

"Ama ilk dört yarıştan daha fazlasını bekliyorduk. Beş puan, şampiyonluk mücadelesi için yeterli değil."

İki dünya şampiyonluğu bulunan Alonso, bu hafta işlerin kendisi adına çok değişmeyeceğini kabul etti, Renault İspanya'ya rakipleri gibi büyük güncellemelerle gelmiyor.

Alonso: "Pek fark olacağını düşünmüyorum. Geçen yarıştan itibaren aracı geliştireceğiz ama avantajın ne olacağını simule etmek zor. 0.1, 0.2, kim bilir"

"Ama bu özel yarışa herkes yeni parçalarla gelecek. Hepimizin 0,2-0,3 kadar ileri gideceğimizi düşünüyorum; konumumuz da böylece aşağı yukarı aynı kalır"

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -