• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Toro Rosso, Komple Bir Takım Oluyor

Posted by éndér_48 on Cuma, Mayıs 08, 2009 No comments

Takım patronu Franz Tost'a göre Scuderia Toro Rosso, 2010'da komple bir takım olmayı hedefliyor.

Toro Rosso, son 4 sene boyunca Red Bull'un müşteri olarak sporda mücadele etmesinin ardından artık kendi aracını tasarlayıp üretecek eleman ve tesis seviyesine ulaşmayı amaçlıyor.

Tost, bunun için takımın kendi tasarımcısının da olacağını işaret etti.

Tost: "Yoğun bir şekilde alt yapımızı genişletiyoruz, çünkü gelecek sene Faenza'da kendi aracımızı tasarlamalı ve geliştirmeliyiz. Herşey plna göre ilerliyor"

"Concorde Anlaşması'nın bütün takımlardan yapmasını istediği parçaları biz Faenza'da yapacağız. Ama mesela aktarma organları ve işbirlikçiler tarafından üretilen şeyler için başka ayarlamalarımız olacak."

"Ama kendi tasarımcımız olacak. Adrian Newey, Red Bull Teknoloji ve Red Bull Racing'e yoğunlaşacak."

Tost, takımın Red Bull tasarımlarını kullanmış olmasına rağmen bunu Ferrari motoruna uyarlamak için kendilerinin çok şey yaptığının da altını çiziyor.

Takım, Red Bull ile bağlarını koparmayacak ve İngiltere'deki rüzgâr tünelinden faydalanacak.

Tost: "Bu sene bütün motor kurulumumuzu geliştirmemiz gerekti. Bu parçaların çoğu, Faenza'da tasarlandı ve üretildi"

"Bicester'deki Red Bull rüzgâr tünelini kullanacağız ve kendi CFD (Bilgisayarlı Akışkanlar Mekaniği) bölümümüzü kuruyoruz. İtalya'da rüzgâr tünelleri var ama maliyet açısından Bicester en iyi seçenek"

"Orası Red Bull'a ait. STR'nin de maliyet süşürmeleri ciddiye aldığı için en iyi çözüm bu"

Tost, takımın tesislerinde ve iş gücünde yapılanmaya gitmesinin olumlu bir gelişim olmasına rağmen kuralların belirgin olmamasının işleri zorlaştırdığını belirtti.

Tost: "Şu anda kurallarla ilgili soru işaretleri var ve Toro Rosso bu konuyada etkili değil. Ama 2010 için iyi hazırlanmak adına kuralları en iyi şekilde değerlendirmede esnek olmalıyız"

"Çalışan açısından 200 kişiyiz ve yakın gelecekte en azından 30-40 kişi daha alacağız. Ama kuralların nasıl geliştiğini bekleyip görmemiz gerekiyor. Çünkü birilerini işe alıp sonra kovamayız"

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -