• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Theissen İki Başlı F1 Konusunda Endişeli

Posted by éndér_48 on Perşembe, Mayıs 07, 2009 No comments

BMW motorsporları direktörü Mario Thissen gelecek yıl iki başlı şampiyonaya geçilmesi halinde Formula 1'in üretici takımlarının spordaki geleceğini tekrar düşünebilecekleri konusunda uyardı.

Formula 1 Takımlar Birliği (FOTA), FIA'nın 2010 yılı için yürürlüğe koyma kararı aldığı sınırlı bütçe konusunda büyük bir memnuniyetsizlik yaşamasının yanında Theissen otomobil üreticilerinin geri adım atacağını ve bunun sporda 'zor bir durum' olabileceğini düşündüğünü kabul etti.

FOTA konu ile ilgili olarak 'acil' şekilde FIA ile görüşme talebinde bulundu, ve kaynakların söylediğine göre eğer şu anki kuralların değişmemesi halinde takımların son günü 29 Mayıs olan 2010 şampiyonasına giriş ücretini yatırmamayı bile değerlendirebileceklerini söyledi.

Takımın zor bir başlangıç yapmasına rğmen BMW yönetimi Formula 1 programına tam destek veriyor bununla birlikte Theissen istnilerek yapılan bütçe sınırlamasının yürürlüğe konulması halinde bu tip bir tutumun önemli ölçüde değişebileceğini söyledi.

" Şubat ayında sezon başlangıcından önce Formula 1 programını ve durumu analiz edip değerlendirdik, Genel anlamda çok pozitif bir değerlendirme ve yargılama oldu ve bu değişmedi. Sportif sonuçlardan herkesin hayalkırıklığına uğradığı görülüyor fakat diğer taraftan bir haber yok ve bunu tartışmadık."

" Önemli olan gelecek yılki kurallar. Gelecek yıl tek başlı Formula 1 olmadı gerçekten umuyoruz ve farlı kurallarla iki araç sınıfı istemiyoruz, çünkü bu kesinlike gelecek yılki dahili değerlendirmemizi etkileyebilir. Farklı bir hareket olabilir."

Kurallardan dolayı üreticilerin şimdiye kadar Formula 1'den ayrılmış olabilecekleri yönündeki sorutya ise Theissen " Bunu söylemek zor. Kesinlikle farklı bir durum yaratabilirdi." şeklinde cevap verdi.

FOTA'nın ldier figürleri çarşamba günü Heathrow'daki toplantıda anlaşmayı konuşma konusunda çok istekli değiller fakat ciddi kaynakladan alınan haberlere göre organizasyonun içindekilerin aynı fikirde ve planlarının 2010 kurallarının değişmek zorunda olduğu yönünde.

Theissen çok fazla detay bilgi vermedi fakat şunları söyledi: " Bizim tartışmalarımızın içeriği hakkında yorum yapmayacağım. Hala tek bir gemide olduğumuzu söyleyebilirim."

" Düzenleyici durum konusunda bizim tarafımızdaki cevabımızı vermeye hazırlanıyoruz fakat aynıu zamanda bunun ticari yanı var ve açıkcası bunu FIA ile görüşmek istiyoruz. Ve FIA öncelikli, halk ya da medya aracılığı ile olmayacak."

Brawn takım patronu Ross Brawn meslektaşın düşüncelerine ekte bulundu: " Çözüm bulmak zorundayız. Bazı önerileri biraraya getiriyoruz ve bizim düşüncemiz FIA ile birlikte çalışmak. Endişelerimiz hakkında onlarla konuşmak istiyoruz."

Durumun çözülmesi içn zaman baskısı var bununla birlikte gelecek yılki şampiyonaya katılım yaklaşıyor, bu ayın sonunda.

Takımları birarada tutmak ve 2010 için giriş konusunda boyun eğmeme düşüncesi ihtimalden biri bununla birlikte bazı FOTA üyeleri gönüllü bütçe sınırlamasını destekler yönde tutum içerisindeler ve FIA resmi protokolüne takılıp katılmayacaklarını düşünüyorlar.

Bu yılın başlarında FOTA, FIA'nın 'en çok kazanan şampiyon olur' şampiyona sistemini tartışmış ve yürürlüğe girişini engellemeyi başarmıştı. Herhangi bir boykotun söz konusu olduğu sorulduğunda Theissen: " Üzgünüm. Bu kararın bir parçası FIA ile birlikte olmak istiyoruz."

Ferrari, bütçe sınırlamasının gündeme gelmesiyle spordaki geleceği konusunda bütün hafta boyunca odak noktasındaki isimdi, Felipe Massa perşembe günü İspanya'da durum ile ilgili bıkkınlığını dile getirdi.

" Politik yönünün hiç olmadığı kadar büyük olduğunu düşünüyorum. Bundan mutlu değilim. Şu anda F1 etrafında çok fazla politik oyunlar var, ben kendimi bunun ortasına koymak istemiyorum. Söyleyebileceğim tek şey daha iyi bir spora sahip olmak güzel olabilir, daha az politika, daha fazla spor."

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -