• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Almanya GP Öncesi Renault

Posted by éndér_48 on Salı, Temmuz 07, 2009 No comments

Britanya Grand Prix'sine büyük umutlarla gelmiştin ama işler yarışta istediğin gibi gitmedi.

Fernando Alonso: Silverstone'un araca uyacağını düşünmüştük ama sıralamaların ardından umduğumuz kadar rekabetçi olamadığımızı anladık. Yarışta kötü bir start aldım ve ağır olan Heidfeld'in arkasında takıldım. Bu da puan alma umudumu yitirmeme neden oldu. Yine de eğlenceli mücadeleler yaşadım, Özellikle Lewis ile ama önde yarışmayı tercih ederdim.

Takımın kısa zaman içinde performans açısından liderlere yaklaşabileceğini düşünüyor musun?

FA: Şu anda olduğumuz pozisyon geçen senekine benzer. Ama bu kez tüm takımlar birbirine çok yakın ve ileri doğru büyük adım atmak çok zor. Eğer bir gelişimle 03-0.4 saniye gelişim elde etseniz çok büyük fark yaratırsınız ve gridde beş altı basamak yukarı çıkarsınız. Takımın aradığını da bu, bize büyük destek verecek sihirli bileşim. Ancak bunun kolay olmadığını biliyoruz.

Nurburgring'e yeniden geri dönüyorsunuz. Bunu için sabırsızlanıyor musun?

FA: Sezonun en heyecanlı yarışı değil ama her şeyden biraz barındıran bu pistte yarışmak güzel. Araç çok iyi çalışmak zorunda. Yere basma gücüne ihtiyacınız olan hızlı virajlar ve fren dengesine ihtiyacınız olan yavaş virajlar var. İyi bir çekiş de çok önemli.

Bu yarış için bazı gelişimlerimiz var. umarım durumumuzu geliştirmeye yararı olur ve puan almamızı sağlar. Ancak Tüm diğer takımların da gelişmiş olacağını biliyoruz. Ayrıca satartlar için de çalışmamız gerek çünkü ilk turda sıra kaybederseniz geri kazanmak çok zor oluyor.

Silverstone'a geri dönersek, hafta sonu için nasıl bir değerlendirme yapabilirsin?

Nelson Piquet: Sonuç hayal kırıklığıydı ama tek pit stop stratejisinin iyi kullandığımızı düşünüyorum. Ne yazık ki sıralamalarda başlayan problemlerimle 14. sıradan başlamak zorunda kaldım. Bu kadar geriden başlamak puan almayı zorlaştırıyor. Ancak ben yine de pozisyon kazanmak için zorladım. Genel olarak takım için sinir bozucu bir hafta sonu oldu.

Nurburgring'te ilk kez F1 aracı kullanacaksın...

NP: Evet, çünkü geçen yıl Almanya GP'si Hockenheim'daydı ve orada Lewis Hamilton'ın ardında ikinci bitirmiştim yarışı. Ancak Nurburgring'de yarışmak benim için yeni bir deneyim. GP2'de orada birkaç kez yarıştım ve daima iyi oldum, keyif aldım. Formula1 aracımla orada sürmek için sabırsızlanıyorum.

Hafta sonu için beklentilerin neler?

NP: Takım Silverstone'dan bu yana güncellemeler için çalışıyor, özellikle de aero alanında. Sıralamalarda ilk onda olmak puan alma açısından çok büyük şans olacak. Nurburgring'de hava durumuna da dikkat etmelisiniz. Hafta boyunca yağmurun atıştırdığını görebiliriz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -