• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Mosley, Bugün Takımlarla Görüşecek

Posted by éndér_48 on Perşembe, Haziran 11, 2009 No comments

Formula 1 takımların, gelecek senenin şampiyonasına girişlerin açıklanacağı Cuma günü öncesinde anlaşmazlığın ortadan kaldırılması amacıyla FIA Başkanı Max Mosley ile görüşecek; yönetim kurulu, uzlaşı önerisine açık.

Giriş listelerinin açıklanmasına çok kısa bir süre kala bir çözüm bulma çalışmaları arttı.

Son günlerde çıkan, 'çözüme yaklaşılıyor' haberlerine rağmen iki taraf arasında gelecek sene için hâlâ bazı farklılıklar olduğu düşünülüyor.

Bununla birlikte kaynaklardan alınan bilgiye göre Mosley, FIA'nın gelecek seneye olan yaklaşımını yumuşatmaya niyetli. İki başlı düzeni kaldırmayı düşünen Mosley 2010 için yine de bütçe sınırından vazgeçmiş değil.

Monako'da takımlarla yaptığı görüşme sonrasında Mosley'in FOTa Başkanı Luca di Montezemolo'ya gönderdii mektupta, FIA'nın gelecek sene için kabul etmeye gönüllü olduğu şeylerde bazı esnemeler olabileceğini yazıyordu.

İki başlı düzene atıfta bulunan Mosley: "Bütün takımların aynı 2010 kuralları altında yarışmasında hemfikir olabiliriz"

"Bu, yayınlandığı gibi olacaktır ama orijinalinde maliyet-sınırlı takımlara önerilen teknik ve sportif avantajlar dilinecektir."

Performans kazancı sağlamadan ziyade FIA, yeni takımların kurulu hali hazırdaki takımlarla teknoloji transferi yaparak fırsat tanımaya niyetli olduğunu söylemişti. Bunu geçen günlerde Williams'tan Frank Williams da ima etmişti.

Mosley: "Bu avantajların yerine, en azından 2010 için, belki de 2011 için de, şimdiki takımlarla yeni girenler arasında teknik bilgi alış verişi imkanı vereceğiz"

Mosley'in geri adım atmaya niyetli olmadığı tek şey, gelecek sene için yüksek tutulsa bile bütçe sınırı.

Mosley: "2010'da bir sınır. Bu, 100 milyon avro kadar yüksek olabilir ama bir sınırımız olmalı, kesinlikle olmalı. 2011 için yine 40 milyon £ (45 milyon avro) bütçe sınır olmalı"

Bununla birlikte Mosley, pilotların dışında Adrain Newey gibi yüksek ücret alan elemanların da bütçe sınırında tutulmasına sıcak bakıyor.

Dahasında FIA, kapsamlı bir Concorde Anlaşması imzalanmasını da göz önünde bulunduruyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -