• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Raikkonen: "Pes Etmek İçin Bir Neden Yok"

Posted by éndér_48 on Perşembe, Haziran 11, 2009 No comments

Kimi Raikkonen, Türkiye'de hayal kırıklığı yaşamasına rağmen Ferrari'nin, Formula 1'de tekrar önlere geri dönme inancını yitirmesi için herhangi bir neden olmadığını düşünüyor.

İspanya'dan itibaren aerodinamik güncellemeler ile önlere yaklaşan İtalyan takım, Türkiye'de geride kaldı ve puan almakta bile güçlük çekti.

Raikkonen, İstanbul Park'taki sonucun bir geri adım olduğunu kabul ediyor ama pes etmenin münkün olmadığını da ekliyor.

Raikkonen: "Takım, aracı geliştirmedeki sıkı çalışmalarına devame diyor ve liderlerle olan farkı kapatıyor. Durum, yavaş virajlarda çok daha iyi, buralarda biz gerçekten rekabetçiyiz ama hızlılarda sıkıntı yaşıyoruz"

"Pes etmek için herhangi bir nedenimiz yok. Sadece sabırlı olmamız gerekiyor. Bunu zaten İstanbul'daki yarışın öncesinde de söylemiştim. İyi sonuçlar alma potansiyelimiz var, bunu biliyorum"

"Tercih ettiğimiz pistlerden biri olan Silverstone'de herşeyin yolunda gitmesini umuyorum. Bu yarışta Ferrari iyi bir geçmişe sahip ve bunu böyle korumak harika olacaktır"

Raikkonen ayrıca, takımın Türkiye'de daha iyi bir sonuç beklediğini de söyledi.

Raikkonen: "Türkiye GP'den kesinlikle daha fazlasını bekliyorduk, bunu saklamanın bir anlamı yok. Durumun önceki yarış Monako'ya kıyasla karmaşık olacağını biliyorduk ama iyi sıralamanın ardından yarışın o kadar da kötü geçeceğini düşünmemiştik"

"Başlangıç belirleyiciydi. İstanbul, ve ayrıca Monako'da da, pistin kirli tarafından kalkmak zorunda olmak işleri çok zor hale getiriyor. Ve her iki pistte de ilk viraj, kalkış çizgisine çok yakın. Bu yüzden orada KERS'in avantajını da kullanamıyoruz. Işıklar söndüğünde bir sıra kaybettim ve ilk virajda da bir başka sıra"

"Alonso ile mücadelde tekerleğine ön kanadımı dokundurdum ve hasar aldım, downforce kaybettim. Pitstopta kanadı değiştirdik ama gelişim için çok geçti. Belki de bu olmasaydı puanlarda yer kazanabilirdim"

"Yarışta yeteri kadar hızlı değildik, sadece Brawn'lara ve Red Bull'lara kıyasla değil, Williams'lara, Toyota'lara kıyasla da. Ayrıca bir neden de yüksek sıcaklıktı."

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -