• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Williams'ta KERS İçin Ağırlık Endişesi

Posted by éndér_48 on Çarşamba, Mayıs 27, 2009 No comments

Williams, ağırlığı konusunda endişeler bulunan KERS'i sezon içinde düzenli olarak kullanmayacak gibi görünüyor.

Takım normalde KERS'i ilk defa Türkiye'de kullanmayı planlıyordu ama sistemde gelişim kaydedilmesine rağmen takımın mühendislik sorumlusu Patrick Head, aracın hakimiyetine olumsuz etkisi olmadan bu yeni teknolojinin yerleştirilmesinin zor olduğunu kabul etti.

Head, mekanik KERS'in bataryalı olanına göre önemli ölçüde ağır olduğunu kabul etti. 35 kilo olan Williams'ınki, McLaren Mercedes'in KERS'ine göre yaklaşık olarak 10 kg daha ağır olduğu düşünülüyor.

Bunun sonucunda takım, çoğu pistte sistemden performans kazancı elde etmede sıkıntı yaşayacak olmasına rağmen sezonun ilerleyen dönemlerinde düşük hızlı pistlerde KERS'i kullanabilir. Çünkü buralarda ağırlık dağılımını mümkün olduğunca öne almak, daha az önem taşıyor. Bu nedenle Williams'ın KERS'li yarışlarından biri Singapur olabilir.

Patrick Head: "Temel sorun, başlarda da ön plana çıkmıştı, sisteminizin çok büyük kapasiteye sahip olmasına rağmen ağırlığı 35kg. Eğer bu sistemi kullanırsak en uygun ağırlık dağılımını elde edemeyiz"

"KERS'imiz üzerine çalışmaya devam ediyoruz. Bu sene kullanmayacağız demiyorum ama bunu kullanması ve aracı en uygun performans penceresinde tutması zor olacak."

"Ama eğer daha yavaş bir pistte olursak, en uygun ağırlık dağılımınız her şekilde arkaya doğru ilerler"

Head, mekanik KERS'in gelecek sene daha büyük bir avantaj sağlayacağına inanıyor, çünkü daha dar olacak ön lastikler işlerini kolaylaştıracak.

Bunun yanısıra Patrick Head, Williams Hybrid Power ile birlikte KERS'te yaptıkları gelişimden memnun kaldığını da söyledi.

Patrick Head: "KERS şu anda hâlâ gelişim altında. Kendi motorumuzu geliştirdik ve inaılmaz şeyler. Bir parçasının boyutu olarak çok küçük ve 80 hp güç sağlıyor. Bu bizim fabrikamızda çalışıyor, hem güç emme hem de beslemede"

"Dönüştürücü tamamen bitti ve iyi bir şekilde çalışıyor. Volan ise düzeneğinde çalışıyordu. Volanı bir aracın içine koyma konusunda bir kaç gelişim sorunumuz vardı ama şu anda onları da çözdük"

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -