• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Portekiz’in Futbol Devi Sporting, Superleague Formula’ya Katıldı

Posted by éndér_48 on Çarşamba, Mayıs 27, 2009 No comments

Geçtiğimiz Pazar günü, Avrupa’nın en başarılı futbol kulüplerinden biri olan “Sporting Clube de Portugal” resmi olarak Superleague Formula’da 2009 sezonunda start alacağını açıkladı. Kulüp dünya çapında çeşitli branşlarda yarışan yaklaşık 1.000 sporcuya sahip. Lizbon merkezli kulüp, 300 km’de futbol sloganıyla yola çıkan Superleague Formula’da da birçok başarı hedefliyor.

The José Alvalade Stadium’da National’a karşı oynanan maç her zamanki gibi seyircilerin ilgisine sahne olmuştu. Devre arasında Sporting taraftarları Superleague Formula aracını ilk defa görme şansını buldular. Maç bitiminden hemen sonra stadyumun dışına çıkarılan araç, binlerce taraftarla buluştu. Gecenin sonunda ise araç, Sporting’in resmi ürünlerini satan mağazanın öüne götürüldü. Araç, Sporting’in sürücüsü açıklanana kadar burada kalacak.

1906’da Portekizin başkenti Lizbon merkezli kurulan Sporting Lizbon oldukça köklü ve başarılarla dolu bir geçmişe sahip. Portekiz’de de oldukça ses getiren başarılara imza atan kulüp, tarihinde en az 18 ulusal şampiyonluk, 15 ulusal kupa ve UEFA şampiyonluğuna da imza atmış. Sporting Lizbon, Superleague Formula’da FC Porto’nun arkasında şampiyonaya katılan ikinci Portekiz takımı oldu. 2009’da Superleague Formula’da oldukça iddialı olduğunu ifade eden Sporting Lisbon’un yanında Danimarka’nın FC Midtjylland ve Fransa’nın Olympique Lyonnais’da gridde yer alacak olan yeni takımlar arasında yer alıyor.

Seriye yeni katılan her üç takımda, diğerleri gibi F1 tarzında V12 motorlu “single 2008’de birçok birinciliğe imza atan sekiz futbol kulübü – AC Milan, Al-Ain, Beijing Guoan FC, BVB Borussia Dortmund, Liverpool FC, FC Porto, PSV Eindhoven ve Sevilla FC – oldukça heyecanlı bir sezon ortaya koymuşlardı. Sporting’de önümüzdeki ay Fransa, Magny-Cours’da koşulacak olan ilk ayak yarışlarıyla bu gruba dahil olmayı hedefliyor.

Superleague Formula’nın başkanı Alex Andreu yaptığı açıklamada “Sporting’in 2009’da Superleague Formula’ya katılıyor olmasından büyük heyecan duyuyoruz diyerek sözlerine “Futbol ve Motorsporlarında Portekiz halkının ne kadar coşkulu ve tutku dolu olduğunu hepimiz biliyoruz. Yani Portekiz’in en başarılı iki futbol takımının seriye katılması ve bu iki takımın pistlerde de mücadele edecek olması bizim için oldukça heyecan verici. İşte bu sebeple Eylül ayında Portekiz’in en ünlü pistlerinden biri olan Estoril ayağında yer yerinden oynayacak bence” açıklamasıyla devam etti.

Sporting’in idarecilerinden Pedro Afra ise kulübün bu yeni atılımından oldukça memnun. Pedro yaptığı açıklamada “Superleague Formula’nın ilk sezonunu büyük bir merak ve ilgiyle izledik ve gördüklerimizden çok etkilendik. Genel olarak daima ticari anlamda da fırsatlara ve taraftarlarımızı heyecanlandıracak projelere oldukça sıcak bakıyoruz. Superleague Formula ile birlikte gelen hız ve görsel şölen, bu anlamda tüm beklentileri karşılıyor. Evet, bir sure sonra 2009 futbol sezonu kapanacak ama elimizde çok daha yeni ve taraftarlarımızı yaz boyunca da meşgul edecek bir proje var” dedi.

2009 Superleague Formula Yarış Tarihleri:

Round

Circuit

Country

Date

1 Magny-Cours Fransa 27/28 Haziran
2 Zolder Belçika 18/19 Temmuz
3 Donington Park İngiltere 01/02 Ağustos
4 Estoril Portekiz 05/06 Eylül
5 Monza İtalya 03/04 Ekim
6 Circuito de Jarama İspanya 07/08 Kasım

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -