• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Mosley: "Takımlar Son Günü Kaçırmak Üzere"

Posted by éndér_48 on Pazartesi, Mayıs 18, 2009 No comments

FIA Başkanı Max Mosley, geçen hafta bütçe sınırı konusunda takımlarla yaptığı görüşmenin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından şu an gridde bulunan takımların yarısının bu ay son bulacak gelecek senenin şampiyonasına katılım başvurusunu kaçırmasını bekliyor.

Mosley ve Ecclestone, düzeltmelerin olmaması durumunda bazılarının bu sene sonunda spordan ayrılmakla tehdit eden takımlarla uzun bir toplantı yapmıştı.

Görüşmeden anlaşma çıkmaması ile Mosley şu anda bazı takımların 29 Mayıs olan son günü ne kadar başvuruda bulunmayacağını düşünüyor.

Bu takımlar eğer daha sonra başvuru yaparsa gecikme nedeniyle bir finansal ceza alacak ve bunun yanında eğer grid tamamıyla dolarsa şampiyonaya da girememe ihtimali ile yüzleşecekler.

Neler olabileceği sorulan Mosley: "Muhtemelen son gün itibari ile 3-6 arasında takımla bir yerlere varamayacağız"

"Ardından geç giriş statüsüne sahip olacaklar ve eğer bir yer varsa girebilecekler, yer yoksa giremeyecekler"

Takımlar tarafından ayrılık tehdidi sonrasında Formula 1'de bir krizin yaşanması endişelerine rağmen Mosley, konu hakkında soğukkanlılığını koruyor ve takımların 29 Mayıs'ta başvuruda bulunmaması durumunda bile şartların kendilerini çabuk bir karar vermeye zorlayacağına inanıyor.

Kış dönemine kadar sorunun çözülmemesi durumu sorulan Mosley: "O kadar uzun süre sürümcemede kalacağından emin değilim. Çünkü eğer kendinizi onların yerine koyarsanız, ne yapmak istediklerini düşünmeliler. Eğer F1'de yarışmaya devam etmek istiyorlarsa, gelip konuşabilirler. Ve eğer başka bir yere gitmek istiyorlarsa da bir araç hazırlamak zorundalar"

"Eğer takımlar F1 Dünya Şampiyonası'na girmezse, yapacakları konusunda çabuk karar vermeleri gerekecek; kendi serilerine başlamak, başka bir seride yarışmak veya sona erdirmek. Eğer işi sona erdirirlerse, personel konu olunca bütçe sınır altında yarışmaktan daha da büyük sorunlara sahip olacaklar. Ne yapacakları tam olarak açık değil"

"İnsanlar oturup da düşününce sağduyu galip gelecektir. Herkesin aynı miktarda para ile sınırlı olmaları ve performansın mühendislerin zekâlarıyla sınırlı olmasında ne yanlışi var? Bu bir çok insana hitap ediyor ve adil"

Mosley ayrıca, isyan eden takımların ayrı bir seri kurmaları durumunda FIA'nın onaylamaktan memnun kalacağını söyledi.

Mosley: "Kesinlikle. Bunu yapmlıyız ve yapacağız. Ve eğer ayrı bir sei kurarlarsa kendi kurallarını yazabilir ve güvenlik açısından onları kontrol edebilriz."

"Ardından gidip organizatör ve televizyon şirketleri ile görüşebilirler."

"Organizatörlerle görüşmeye gittiklerinde de Bernie'yi masanın diğer tarafında bulabilirler. Böyle bir şey olup olmayacğaını bilmiyorum, sadece bir varsayım"

FOTA üyeleri, FIA ile başarısız geçen toplantının ardından bir araya gelmişti ve şimdi Monako GP haftasonunda tekrar bir görüşme planlanıyor.

2010 kuralları ile ilgili olarak Ferrari'nin Fransa'da açtığı dava, Salı günü görüşülecek.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -