• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Monako GP Öncesi Renault

Posted by éndér_48 on Pazartesi, Mayıs 18, 2009 No comments

Fernando Alonso

Fernando, evinde Barselona'da güçlü bir haftasonu geçirdin, yarıştan keyif aldın mı?

"Evet, evinde yarışmak daima büyük motivasyondur ve podyum için mücadele edememiş olsak da araçtan maksimumu çıkardık ve 5. olarak bitirdiğimiz için memnun kaldık. Ferlipe'nin yavaşladığı yarışın sonlarında şanslıydım ama son turda fazladan bir puan kazanmak ilgi çekiciydi. Öne çıkmak için araçta hâlâ büyük bir adım atmamız gerekiyor ama her yarış ilerleme gösteriyoruz ve önemli puanlar topladık"

Monako'da iki defa kazandın. Orada yarışmanın zorluklarını anlat bize.

"Sene içindeki favori yarışlarımdan biri ve orada 2006 ve 2007'de kazanmamla mutlu hatıralarım var. Kesinlikle her pilotun kazanmak istediği bir yer. Perşembe günkü serbest antrenmanın ilk turu daima harika hisler uyandırır ve etrafınızdaki bariyerlerle dar caddelere alışmanız gerekir. Geçiş zor ve rahatlamanıza izin vermemesiyle zihinsel olarak da zor bir yarış. Ama hepsinin ötesinde Monako, araçlara gerçekten yakın olabilen taraftar ve izleyicler için gösteri üzerine"

Bu haftasonuna nasıl yaklaşıyorsun?

"En önemli şey, sıralamaları gridde mümkün olduğunca öne yakın tamamlamak. Çünkü Monako'da iyi iş çıkarmak, pist üzerindeki konumunuza bağlı. Bu nedenle sıralamalarda önümüzde temiz alan bulmak zoırundayız. Böylece trafiğe yakalanmamış olacağız. Pistin olağan dışı olması nedeniyle bütün takımlar Monako'ya yeni paketler getirir. Sıkı virajlar ve tümseklerle baş edebilmek için biz de özel bir ayar kullanacağız. Sonuç açısından realistik olarak sıralamaları ilk 10'da tamamlayıp yarışta puanlar almayı umabiliriz"

Nelson Piquet

Nelson, Barselona'da ilk viraj kazasından kurtuldun ama yine de senin için zor bir yarıştı...

"Evet, kaza etrafımızda oldu ve uçuşan parçaların çoğundan kurtulmak şanstı. Bununla birlikte bütün haftasonu boyunca araçta doğru dengeyi bulmak zordu ve bu yüzden zor bir yarış oldu. Aracımda bütün güncellemelere sahip değildim ve bu yüzden biraz performans kaybım vardı. Ama umarım Monako'da onları kullanabileceğim"

Monako'da yarıştan keyif alıyor musun?

"Evet, muhtemelen dünyadaki en ünlü yarış ve bu yüzden orada sürmek özel bir duygu. Yarışa doğru ilerlerken bütün hafta harika bir atmosfer olyor ve taraftarların takıma gerçekten yakın olduğu yarışlardan birisi. Çoçukken Monako'da yaşıyordum ve bir Formula 1 pilotu olarak orada yarışmak, her zaman hayal ettiğim şeydi"

Yarış için ümitlerin nelerdir?

"Monako'da geçiş yapmak neredeyse imkânsız, bu yüzden sıralamaları önlerde tamamlayabilmek önemli. Umarım ilk 10 olur ve strateji işe yarar. Caddeler dar ve suvarlar çok yakın. Bu yüzden bir saniye bile konsantrenizi kaybedemez veya en ufak bir hata yapamazsınız. Normalde olaylı bir yarış olur ve bu yüzden önümüze çıkan her fırsatı değerlendirmek için hazır olmalıyız"

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -