• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Monako Öncesi BMW

Posted by éndér_48 on Cuma, Mayıs 15, 2009 No comments

Robert Kubica: "Cadde pistilerinin büyük bir taraftarıyım. Bu yüzden Monako'da yarışmayı dört gözle bekliyorum. Buradaki haftasonuna her zaman gerçekten iyi duygularla girerim; bariyerler ve duvarlar arasında sürmekten keyif alırım. Hata şansınız yok, bu da işleri özellikle ilginç hale getiriyor. Şüphesiz yeni aerodinamikler ve oluksuz lastiklerle 2009 araçlarının orada nasıl olacaklarını önceden söyleyemezsiniz. Bunu Perşembe günü göreceğiz"

Nick Heidfeld: "Monako, sezonun en önemli yerlerindne biri. Yer, Formula 1 araçlarına pek uygun değil ve bu çılgınlık da ayrıca popüler. Dar ve kıvrak caddei pisti mükemmel. Sadece Macau kıyaslanabilir. Ama orada Formula 1'de hiç sürmedik"

"Bugünlerde biraz daha az iddialı olabilir ama Monte Karlo'daki Formula 1 haftasonu yine de özeldir. Herşey Formula 1 ve taraflarla ilgili. Etrafta çok fazla ünlü insan oluyor, liman yatlarla kaplı, F1 motorlarının sesi prenslikte yankılanır. Pistte, akşam insanlar tıkış tıkıştır. Monako'da izleyiciler harekete, diğer yerlerdekine göre daha yakın olur. Benim adıma buraya geldiğim her zaman harika bir manzara oluyor"

"Bu sezon şimdiye kadar olaylar gösterdi ki yeni, geniş ön kanatlar, yarışın başlangıcında dar alanlarda bir parça kullanışsız. Monte Karlo'da ilk viraj oldukça dar , bu yüzden başka araca ön kanadını vurmak büyük bir risk"

Mario Theissen: "Hem takım olarak pistte hem de sahne arkasında Formula 1 için oldukça zor bir dönemden geçiyoruz. Her iki durumda da önemli olay şey, serinkanlılığı korumak. İspanya GP'de geniş kapsamlı bir aerodinamik paket güncellememiz vardı ve çok sıkı bir çalışmanın sonucuydu. Ama uzun bir yolda sadece ilk adımı temsil ediyordu. İki puan topladık, Bahreyn'in ardından oldukça olumlu bir şeydi ama açıkçası hedeflerimizi karşılamıyordu. Gelişim tempomuzu yükselteceğiz. Monako, çok özel zorluklar sunuyor, hepimizin bildiği gibi. Bir sonraki performans İstanbul'daki yarış için ve şimdiden hazırlanmaya başlandı"

"Monako, Formula 1'in dayanak noktalarından biri ve Nurburgring, Spa, Monza ve Silverstone ile birlikte sporu harika yapan pistlerden biri. Monako, Formula 1'i daha yakın kılıyor. Sadece burası gibi cadde pistleri, izleyicileri harekete bu kadar yakın hale getirebilir. Burası senenin en ünlü ve en büyüleyici yarışı. Yatlar, partiler, gösteri dünyası... Monako'dan başka hiç bir yerde bunlar bir araya gelemez"

"Sportif açından Monako'da önemli olan şey hassas sürüş, mekanik tutunma ve düşük devirlerde iyi sürüş sağlayan motor. Monako, ortalama hızı en düşük yarış. Buradaki yüksek downforce seviyesi, düşük dragdan daha önemli ve araçların aerodinamikleri, maksimum downforce'ye göre ayarlanıyor. Bu pistte hiç bir uzun düzlük yok, ama bir çok yavaş viraj var ve lastikler, bu virajların çıkışındaki hızlanmalarda büyük yük altında kalıyor. Monako ayrıca, frenlerin dayanıklılığını da test ediyor. Araçların ulaştığı hızlar belki de çok yüksek değil ama bu ayrıca soğutucu akışın eksikliği anlamına da geliyor."

Willy Rampf: "Monako, takvimdeki ortala hızı en düşük olan pist. Bu yüzden araçlarda maksimum downforce kullanıyoruz. Geçmişte takımlar burada hiç görülmemiş aerodinamik konfigürasyonlara sahip olurlardı, küçük ve geniş yardımcı kanatlar vs... Bu artık geçmişte kaldı. 2009 kurallarında bu tip modifiyeler yasak. Sonuç olarak araçlar, geçen haftasonu Barselona'da gördüğümüze benzer olacaklar"

"Monako'daki dar virajların fazlalığı, tutunmayı ön plana çıkarıyor ve bununla ilgili olaraközel bir şekilde optimize edilmiş yay ve amortisör hazırladık. Antrenman seansları arasında pist halk trafiğine açık, bu da tutunma seviyesine olumsuz etkide bulunuyor. Yani şartlar, dolayısıyla tur zamanları, her bir seansta pist kauçuk topladıkça kısa zamanda önemli ölçüde gelişiyor. Araçlarında dönüş kilidi, pistin zorluklarına göre ayalanıyor, herşeyin ötesinde Monako, Formula 1'deki en dar virajlara sahip."

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -