• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Kovalainen, McLaren'in Formu Karşısıda Gerçekçi

Posted by éndér_48 on Perşembe, Mayıs 21, 2009 No comments

Heikki Kovalainen, McLaren'in bu haftasonu Monaco'da güçlü bir sonuç alması konusunda heyecanlı olmadığını söylüyor ve takımının aracının yeteri kadar hızlı olmadığını kabul ediyor. Monte Carlo'nun dar sokaklarındaki cadde yarışında MP2-24'ü ile Kovalainen, haftasonu koşulacak yarışın McLaren'e parlama şansı vereceği konusunda iyimser.

Bununla birlikte sezona hayalkırıklığıyla başlamanın ardından McLaren'in tamamen geri döndüğü hissedebilmesi için hala çok faza gelişime ihtiyaçları olduğuna inanıyor.

Autosport'a konuşan Kovalainen konu ile ilgli şunları söyledi: " Haftasonundan çok fazla beklenti içerisinde olmamız gerektiğini düşünmüyorum. Aracın hala yeteri kadar hızlı olmadığını biliyoruz, akat Barcelona'da oladuğundan daha fazla potansiyele burada sahip olabiliriz. Araç için yine birkaç güncelleme var bu yüzden yarın nerede olacağımıza ve nereye gideceğimize bakalım."

Bununla birlikte McLaren, iki hafta önce yüksek hızlı Barcelona pistinde aracın eksikliği konusunda oldukça zorlanmıştı fakat Kovalainen takımın yapmış olduğu ilerlemeden cesaretlendiğini söyledi.

" Sezon başlamadan önce yaptığımız testle şu an arasında oldukça büyük kazanç sağladığımızı düşünüyorum. Tur zamanında büyük bir parça gelişim gösterdiğimizi düşünüyorum. Gelecek birka ay da bunu yapmaya devam edebilirsek açıkcası bize çok fazla yardımı dokunacak. Açıkcası son yarışta herkes kendi güncellemelerine sahipti ve düzenli olarak gelişime devam etmemiz gerekiyor. Daha rekabetçi olacağımızı umuyoru."

McLaren tur zamanındaki dezavantajı kapatması karışında tepkisi sorulduğunda Kovalainen: " Hayır, şaşırmadım. Herhangi bir takımın bunu yapabileceğini düşünüyorum, burası McLaren."

" Takım çok hızlı bir şekilde tepki gösterip farkı kapatmasını takip etmek çok ilginç. Sorunumuz olduğunun farkın vardığımızda takım bunu başardı ve çok etkileyici. Bu yüzden şaşırmadım. Belki bazı insanlara şaşırtıcı gelmiştir fakat takımın bunu yapabilecek kapasitede olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden daha fazlasını bekliyorum."

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -