• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Button Webber'den Çekiniyor

Posted by éndér_48 on Perşembe, Mayıs 21, 2009 No comments

Jenson Button, sezonun ilk 5 yarışın 4ünü kazanmasına rağmen Red Bull'un mücadeleye alevlendirmesinden çekiniyor. Sezona egemen bir başlangıç yapmalarının ardından Button, işlerin şu zamandan itibaren çok daha zor olmasını bekliyor.

Button: " İşler gittikçe zorlaşıyor. Son iki yarışta Red Bull'un bizim kadar hızlı olduğunu söyleyebilrisiniz. Tur zamanlarına bakarsanız, ki ben her yarış yaparım, Mark'ın (Webber) son yarıştaki istikrarı ve Sebastian'ın (Vettel) Bahreyn'de önü açıkken; tempoları çok iyi."

" Ama onlar haftasonu herşeyi bir araya getiremedim ve biz bunu başardık. Bir takım olarak daha iyi bir iş çıkardık. Onlar herşeyi bir araya getirdiğinde hızlı olacaklar ve Monako'da hızlı olacaklarını düşünüyorum. McLaren'in mekanik olarak iyi bir araca sahip olduğunu düşünüyorum, bu yüzden burada onlar da rekabetçi olmalı. Yani evet, zor bir haftasonu olacak. Ama bunu dört gözle bekliyorum"

Bunun yanında şu ana kadar takım adına en iyi sonucu Vettel'in almasına rağmen Button, Monako'da en çok Mark Webber'den çekiniyor.

Button: " Webber'in burada hızlı olduğunu düşünüyorum. Takım arkadaşlarını kıyaslayarak önceki yılların yarışlarına baktım ve şunu açıkça söyleyebilirm ki Webber kesinlikle bir tehdit olacak. Önceden söylediğim gibi McLaren'i saf dışı tutmuyorum, b pistin onlar için iyi olduğunu düşünüyorum. Ve garip bir şekilde burada KERS fark yaratıyor. Sanırım tur başına 0,3 saniye, bu da oldukça fazla."

İngiliz pilot şampiyonluk yarışındaki rahat konumuna rağmen rehavete kapılmayacağını söyledi.

Button: " Diğer 12 yarışta neler olacağını bilmiyoruz. Beş yarışta dördünü kazanmak harika ve umarım devam eder ama beni baştan çıkarmasına izin vermeyeceğim."

"Bitirdiğim her yarış ve açıkçası son bir iki yarışı kazanmam... Yarış kazanmak harika bir duygu ama bittiğinde o anın keyfini çıkarıyorsunuz, sonasında hemen gelecek yarışı düşünüyorsunuz. Bu yüzden oldukça stresli bir durum ama heyecanlı bir stres."

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -