• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

İspanya GP Analiz

Posted by éndér_48 on Çarşamba, Mayıs 20, 2009 No comments

Sezonun geri kalan kısmı hakkında önemli derecede fikir veren İspanya GP Brawn ve RedBull’un ezici üstünlüğüyle sona erdi.

Henüz çift katmanlı difizöre geçmeyen RedBull’un hızı oldukça etkileyiciydi. Ancak Brawn larında kesinlikle ilerleme kaydettiğini söyleyebiliriz. Onlarda sezon başındaki hızlarıyla yetinmiyorlar ve sürekli gelişim gösteriyorlar. İspanyada büyük ilerleme kaydedenlerden biride Ferrariydi.Ancak yine yanlış kararlar ve dayanıklılık sorunları yarışlarını mahvetti. İlk önce raikkonen mekanik bir arızayla yarıs dışı kaldı sonra massa nın benzin sorunu onu ancak 6. yapabildi.

Mclaren cephesindeyse durum oldukça kötüydü. Zaten yarıştan pek umutları olduğunuda söyleyemeyiz. Kovaleinen mekanik arızayla yarıs dısı kalırken Hamiltonda startta piquet tarafından dışarı itilmiş ve son sıraya düşmüştü.Aracının hızının düşük olduğu ortadaydı.

Renault cephesinde de çok fazla değişiklik yoktu ancak Alonso piyangodan bir 5. lik aldı.Toyotalarda bir önceki yarışın aksine ortada yoklardı zaten ilk turdaki kazayla yarışları berbat oldu.

Williams cephesinde rosberg 1 puan alarak teselli oldu.BMW ise yeterince hızlı değildi.Brawn ve RedBull arasında kıyasıya rekabet izliyoruz ancak yarışların çok zevkli olduğunu söylemek de zor.

Ferrari ve Mclaren sürücülerinin yarışın hangi sırasında olursa olsun daha heyecanlı anlar yaşattığı herkesin takdiridir herhalde.İspanya Gp den çıkarılacak sonuç : Brawn Gp nin çok hızlı olduğu ve difizör desteğiyle RedBull’un onları yakayalabileceği, Ferrarinin hız anlamında iyi ancak dayanıklılık sorunları olduğu, Mclarenin hız sorunu olduğu aynı şekilde Williams,Renault ve BMW nin.

Toyotanın piste göre hızının çok değiştiği söylenebilir.Gelecek seneyle ilgili kurallar bir çok takımın katılmama tehdidine rağmen kabul edilecek gibi görünüyor.

FIA ve bernie nin Formula 1 ruhunu öldürmek için standardizasyona gittiği malum…

Gelecek sene krizin ve kuralların etkisiyle bir çok takım çekilecektir.Monakonun dar caddelerinde bakalım nasıl bir yarış seyredeceğiz…

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -