• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Alonso F1'Deki Geleceği Konusunda Endişeli

Posted by éndér_48 on Çarşamba, Mayıs 20, 2009 No comments

Çifte dünya şampiyonu Fernando Alonso çarşamba günü Monaco'da yeni kuralların onaylanmaması konusunda herhangi bir işaret görünmemesinden dolayı kendi geleceğinden ve Formula 1'in nereye gittiği konusunda endişeli.

Ferrari gelecek yıl yürürlüğe girecek bütçe sınırlaması kuralına itiraz etti ve bugün açıklanan kararla mahkemeyi kaybetti, bütçe sınırlaması konusunda FIA ve takımlar arasındaki farklılıkların çözülmesi için sporu çok yoğun bir kaç gün bekliyor.

Kuralların değişmemesi halinde Formula 1'e katılmayacağını açıklayan Renault'un pilotu Alonso şartların kendisini için hiç kolay olmayan bir duruma soktuğunu itiraf etti. Autosport'un bütün bu politik karmaş içerisinde gelecek yıl Formula 1'de yarışamayacak olması konusunda endişeli olup olmadığını sorduğunda Alonso " Evet. Çok endişe verici." dedi.

Bununla birlikte Alonso politik karmaşıklıkların bu haftasonu koşulacak yarışa olan dikkatini dağıtmadığını söyledi ve yarış pistinden uzak kalmayı düşünmemenin zor olduğunu kabul etti. Alonso ayrıca yeni birkaç takımın domine ettiği bir kategoride yarışmak istemediği konusuna açıklık getirdi.

" Konsantrasyonumu bu tür işlere vermemeye çalışıyorum. Burada, Monaco'dayken % 100 oranda haftasonu ile birlikte yarışa odaklanış olacağım. Fakat gçen hafta evimde yarışırken bunun imkansız olduğu doğru çünkü bunun benim Monaco'daki son zamanım olup olmayacağını bilmiyorum."

" Eğer büyük takımlar ve büyük üreticiler Formula 1'den ayrılırsa küçük takımlarla yarışmak istemiyorum, çünkü artık Formula 1 olmayacak ve daha farklı kategoriler olacak."

" Benim için, hiç kimsenin oturup spora nasıl zarar veriyoruz, geçtiğimiz iki ay spora ne kadar zarar verdik diye düşünmemesi tuhaf. Bu üç ya da dört takıma sahip olmak ve yedi büyük üreticiyi kaybetmeyi anlayamıyorum ve yalnızca yedi üreticiyi kaybetmiyorsunuz aynı zamanda dünyadaki en iyi on pilotu kaybediyorsunuz. Formula 1 artık ilgi çekici bir hal almayacak."

Alonso gelecek ay Le Mans 24 yarışına katılacak ve İspanyol pilot bu olayda rekabet etmek gelecekte kendisi için ilginç olabileceğini kabul etti fakat F1 dışında kalırsa geri kalan dönemde buna odaklanacağını yalanladı.

" Yılda birden fazla yarışta yarışmayı umuyorum fakat açıkcası 27 yaşındayım, iki kez dünya şampiyonu oldum ve daha fazla kategoride ve seride kazanmak isterim."

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -