• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

FIA ile Takımlar Anlaşamadılar!

Posted by éndér_48 on Cumartesi, Mayıs 16, 2009 No comments

FIA'nın gelecek sene için planladığı çift kurallı seri konusunda yapılan toplantıda FIA geri adım atmadı ve toplantı olumsuz sonuçlandı.

Max Mosley, FIA ile takımlar arasında sıcak bir tartışma olduğunu ancak FIA'nın 40 milyon poundluk bütçe sınırından vazgeçmeyeceğini söyledi.

Takımlar toplantının ardından FIA'nın yaklaşımınca cevap vermek için yeni bir toplantıya başladılar.

Bunun yanında Ferrari'nin Fransa mahkemelerine, 2010 kurallarına veto hakkı olduğu için kuralların işleme sokulamayacağı konusunda dava açtığı haberleri geldi.

Toplantının ardından konuşan Mosley "Biz katılım tarihini geciktiremeyeceğimizi söyledik ve bu tarih yayınlandığı için potansiyel yeni takımların dezavantajına olacak birşey yapamayız. Ancak yine de onların söyleyeceklerini dinlemeye hazırız."

"Bunun yanında kurallar yayınlandıkları gibi olacak. Biz herkese aynı kurallar altında yarışmalarını istediğimi söyledik. Biz herkesin bütçe sınırı ile yarışacağını söyledik ve onlar bunu görüşmeye gittiler."

"Biz bazılarının neden bütçe sınırı altında yarışmak istemediklerini anlamıyorum ve bu teknik bakımdan yükselen bir rahatlama olacak, tüm mühendisler de bunu istiyor."

"Biz buna işaret ettik ve mühendisler de bunu söylediler. Şu anki F1'de çok fazla harcama var ve biz bunun yerine icat ve yaratıcılığı ön plana çıkartacağız ve buna sadece kısıtlı bütçe ile izin verebiliriz çünkü eğer harcamalar kısıtlı olmazsa kimse bunu kaldıramaz."

"Bazı takımlar fikri kabul ettiler, bazıları etmediler ve bunu tartışmaya gittiler." dedi.

Ferrari, Renault ve Red Bull takımları mevcut kuralların 2010'da geçerli olması halinde yarışmayacaklarını açıkladılar ve durumun aynı olup olmadığının sorulması üzerine Mosley "Evet, bu durum aynı şekilde duruyor." dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -