• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

McLaren'a şartlı yarış yasağı geldi

Posted by éndér_48 on Çarşamba, Nisan 29, 2009 No comments

FIA Dünya Motor Sporları Konseyi'nin bugünkü olağanüstü toplantısında hakkındaki 5 suçlamayı da kabul eden McLaren takımına 3 yarış cezası verdi ancak cezayı şartlı olarak 12 askıya aldı.

FIA'dan yapılan açıklamada, McLaren'ın Avustralya ve Malezya Grand Prix'lerde yarış hakemlerine verilen ifadeler sonrasındaki durumu gözönüne alınarak cezanın askıya alındığı belirtildi.

Açıklamada, "Dünya Motor Sporları Konseyi'nde ifade veren McLaren takım patronu Sayın Martin Whitmarsh'ın, açık ve samimi bir şekilde davranması göz önüne alınarak, WMSC cezanın uygulanmasının askıya alınmasına karar vermiştir" denildi.

Bununla birlikte açıklamada, askıya alınan üç yarış cezasının ancak "davaya ilişkin yeni delillerin ortaya çıkması veya gelecek 12 ay içinde, takımın Uluslararası Spor Düzenlemeleri'nin 151c Maddesi'ni ihlali halinde uygulanacağı" belirtildi.

McLaren, bugünkü oturum öncesinde, eski spor direktörü Dave Ryan ve Lewis Hamilton'ın, Avustralya Grand Prix'de Jarno Trulli'nin dünya şampiyonu İngiliz sürücüyü sollamasın izin verilip verilmediği konusunda yarış hakemlerine kasıtlı olarak yalan söylemesiyle ilgili suçlamalara cevap vermek için WMSC'ye çağrılmıştı.

Ryan ve Hamilton'ın yarış hakemlerine yalan ifade verdiği, takımın telsiz görüşmelerinin deşifresinde ve Hamilton'ın yarıştan hemen sonra basına verdiği mülakatların kopyalarında ortaya çıkmıştı.

McLaren skandalın patlak vermesinden sonra Ryan'ın görevini önce askıya aldı, daha sonra ise görevine son verdi. Hamilton ise bir basın toplantısı düzenleyerek olanlardan dolayı kamuoyu önünde herkesten özür diledi. Whitmarsh da FIA'ya son olarak oldukça samimi bir özür mektubu gönderdi.

Bu arada FIA ilişkileri çatallı olan eski takım patronu Ron Dennis de, F1'den tümüyle ayrıldığını duyurdu. Ancak Dennis, bunun hiçbir şekilde devam eden davayla igili olmadığını, tümüyle kişisel bir karar olduğunu açıkladı.

Bugün Paris'te yapılan toplantıya Whitmarsh yalnız gitmeyi tercih etti. Yaklaşık bir saat süren toplantıda Whitmarsh'ın üyelerden birkez daha özür dilediği belirtildi.

Whitmarsh toplantı öncesinde, FIA binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bazı hatalar yaptık. Bundan dolayı FIA ve kamuoyundan özür diledik. Kararı bekliyoruz" diye konuştu.

Bugünkü oturumla konunun kapacağını bekleyip beklemediği sorusuna ise Whitmarsh, "Kesinlikle kapanmasını umuyorum" cevabını verdi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -