• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

FOTA, KERS Çözümleri Üzerine Çalışmaya İstekli

Posted by éndér_48 on Çarşamba, Nisan 29, 2009 No comments

Formula 1 Takımlar Birliği (FOTA), Flavio Briatore'nin geçen hafta KERS'in kaldırılmasını istediğini söylemesine rağmen bu yeni tenolojinin F1'de gelecek sene de kalmasına açık.

KERS'in geleceği, gelecek haftaki FOTA toplantısında görüşülecek. Bir çok takım patronunun, KERS'in kaldırılmasının bir seçenek olduğunu söylemesine rağmen, genel olarak bunun pek destek görmediğini belirtiyorlar.

McLaren Mercedes takım patronu Martin Whitmarsh, yeni sistemin yasaklanması yönünde FOTA içinde baskıların olmasına rağmen KERS'in F1'deki yerini korumasını olmaz olmaz olarak nityelendirdi.

Whitmarsh: "FOTA içinde KERS'in kaldırılmasını isteyen çok kişi var, çünkü (KERS) çok pahalı ve zorlayıcı. Bunu anlıyorum"

"Bu takımların konumları, teknolojik olarak ilginç ve gelecekle ilişkili bir şeye girişmeyi yanlı olarak gröen F1'dir."

"Ama zamanlamanın da ideal olmadığını, çok maliyetli bir teknoloji olduğunu görüyoruz. FOTA içindeki konuşmalar, bu teknolojinin nasıl herkesin alım gücüne uygun hale getirebiliriz odağında olmalı"

KERS'ini test etmesine rağmen şu anda bu sistemi kullanmayan Toyota F1 patronu John Howett, ana KERS tedarikçisi uygulaasının dah muhtemel olduğunu belirtti.

FOTA'nın KERS'i kaldırmak isteyip istemeyeceği sorulan Howett: "Bu bir seçenek ama üzerine zorlama olacağını düşünmüyorum."

"Şu andaki genel doğruldu, KERS'i satın alınabilir ve erişebilir bir duruma getirmek. Bu reddedilene kadar da trcihedilen seçenek bu"

"Anladığım kadarıyla bir ihale var ve eğer bu paket başarılı olamazsa, onlarla bunu görüşmek zorunda kalırız. Hayali pakette bir modifiyeyi kabul eder miyiz, veya (KERS'i) kaldırır mıyız?"

BMW-Sauber takım patronu Mario Theissen, KERS'in kaldırılmasından çok FOTA'nın, bu enerji sistemini F1'de tutmanın bir yolunu aradığını söyledi.

Theissen: "KERS konusunu (FOTA'da) kesinlikle konuşacağız. Bir ana yolda fikir birliğine vardık, bu da KERS'i kaldırmaya zorlamamak. Ana bir zemin bulmak amacıyla FOTA'da fikir alışverişi yapmak iyi olacaktır"

Whitmarsh, KERS'in dha rekabetç bir avantaj getirmesiyle sporda bu sistemi kullanılmasının teşvik edileceğini öne sürdü. bu sezon şimdiye kadar KERS'e sahip olmayana raçlar kazandı, podyuma çıkma konusnda da sadece Nick Heidfeld KERS'e sahip arala bu başaryı gösterd. Whitmarsh, bunun da yaygın bir destek bulmak da işleri zorlaştırığını belirtti.

Whimarsh: "Eğer KER'i yaygnlaştırmak istiyorsak muhtemelen eğimi ona doğru vemeliyiz. (minimum ağırlıkta)O ağırlıkta mücadele etmek zorundaydık ve bu da bize çok paraya mâl oldu. Bu yüzden belki de minimum ağırlığın arttırılmasıyl tasarruf yapabiliriz"

"Şu anda KERS ile kullanılan güç ve enerjinin miktarını arttırmayı düşünebilsiniz. Am bunlardan hiçbiri çoğunluktan destek almayacaktır. Bu yüzden şartlara göre davranmak zorunda kalacağız"

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -