• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Mercedes 2015'e Dubleyle Başladı, Zaferin Adı Hamilton !!

Posted by éndér_48 on Pazar, Mart 15, 2015 No comments

2015 Formula 1 takviminin açılış yarışına Albert Park pistiyle ev sahipliği yapan Avustralya GP'inde zafer son şampiyon Lewis Hamilton'un oldu.


İngiliz pilot pole pozisyonundan başladığı yarışta zorlanmadan damalı bayrağı ilk sırada gören isim olurken, takım arkadaşı ve aynı zamanda en büyük rakibi olan Nico Rosberg ise ikinci çizgiden başladığı yarışta yine ikinci sırada finiş gördü ve takımları Mercedes'e ilk yarışta duble sevinci yaşatmış oldular.

Red Bull Racing'den ayrılarak Ferrari'ye transfer olan Sebastian Vettel ise yeni takımıyla ilk yarışında üçüncü olarak podyum sevinci yaşadı.

Yarışa üçüncü cepten başlayan Williams Racing pilotu Felipe Massa ise podyumun bir basamak altında dördüncü sırada finiş görürken Sauber takımıyla kariyerinin ilk yarışına çıkan Felipe Nasr damalı bayrağı beşinci sırada gördü. Sauber takımı kabus gibi geçen 2014 sezonunun ardından bir diğer sevinci de Marcus Ericsson'un sekizinciliği ile yaşadı.

Red Bull Racing ile Daniel Ricciardo altıncı olurken Force India pilotları Nico Hulkenberg & Sergio Perez sırasıyla yedi ve onuncu sırada finiş görerek sezon açılışında puanla tanışan isimler oldular.

Sezonun bir diğer çaylak pilotu Carlos Sainz Jr. ise Toro Rosso ile dokuzunculuk sevinci yaşadı. McLaren pilotu Jenson Button ise yarışı tamamlayan son isim olarak 11. sırada finiş gördü.



Geçen sezonki üstün performansını bu sezona da taşıyan Mercedes takımı, rakiplerine gücünü daha da fazla hissettirecek gibi görünürken, geçtiğimiz sezonu hayal kırıklıklarıyla tamamlayan Ferrari ise yeni sezona daha hazır bir görüntü ile başlangıç yaptı.

Williams Martini Racing takımı da yine geçen sezon olduğu gibi zirveye en yakın ilk 3 takım arasında yer almayı sürdürürken en büyük tırmanışı Sauber takımı gerçekleştirmiş gibi görünüyor. En büyük düşüş ise şüphesizdir ki Formula 1'e geri dönüş yapan Honda ile ortaklık kuran McLaren'de yaşanıyor. Adeta %107 barajı için savaşacak konuma düşen McLaren'in griddeki herkesten çok daha fazla çalışmaya ihtiyacı var.

2015 Formula 1 sezonunda takvimin ikinci yarışı Kuala Lumpur'da yer alan Sepang pistinin ev sahipliğinde Malezya'da yine sabah saatlerinde gerçekleştirilecek.

- Ender MAZI -

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -