• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Abu Dhabi'de Zafer de Şampiyonluk da Hamilton'un !!

Posted by éndér_48 on Pazar, Kasım 23, 2014 No comments

19 yarışlık 2014 Formula 1 sezonunun final yarışına Yas Marina pistiyle ev sahipliği yapan Abu Dhabi GP'inde zafer de şampiyonluk da Lewis Hamilton'un oldu.


Yarışa pole pozisyonundan başlayan Nico Rosberg'i henüz startta geçerek avantajı eline alan Hamilton, takım arkadaşına yaşadığı mekanik problemin de yardımıyla kendisine yaklaşma fırsatı dahi tanımadan rahat bir şekilde galibiyete uzandı ve Formula 1 kariyerinin ikinci dünya şampiyonluğu zaferine ulaştı.

İkinci çizgiden start alan Williams Martini Racing pilotlarından Felipe Massa iyi bir performans sergilediği yarışta ikinci olarak sezonu podyum finişle tamamlarken kötü startla sekizinciliğe kadar düşmesine rağmen tırmanmayı başaran Valtteri Bottas podyumu tamamlayan isim olarak takımına çifte podyum sevinci yaşatmış oldu.

İllegal kanat esnekliği ile FIA tarafından sıralama turlarından diskalifiye edilen Red Bull Racing ise son sıradan start alan pilotlarından Daniel Ricciardo ile podyumun bir basamak altında dördüncü sırada finiş görürken; 4 kez üst üste dünya şampiyonluğu sevinci yaşayan ve yaşatan ve önümüzdeki sezondan itibaren Ferrari ile yarışacak Sebastian Vettel'in dokuzunculuğu ile her iki pilotuyla birden puan alarak sezonu tamamladı.

McLaren'in tecrübeli pilotu Jenson Button'un beşinci sırada finiş gördüğü yarışta Force India pilotları Nico Hulkenberg & Sergio Perez sırasıyla altı ve yedinci sırada damalı bayrağı geçen isimler oldular.

Ferrari ile son yarışına çıkan Fernando Alonso ise yarışı dokuzuncu sırada tamamlarken yine Ferrari'den Kimi Raikkonen onuncu olarak sezonu puanla kapatan son isim oldu.

Şampiyonluk mücadelesini son yarışa kadar kovalayan Mercedes pilotu Nico Rosberg ise pole pozisyonundan başladığı yarışta şampiyonluk ümitlerini henüz startta sekteye uğratırken yaşadığı mekanik problem nedeniyle de ancak 1 tur geriden 14. sırada finiş görebildi.



Formula 1'de yeni sezon 12-15 Mart 2015 tarihlerinde koşulacak Avustralya GP ile start alacak.

- Ender MAZI -

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -