• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Silverstone'daki 50. Yarış İçin Pole Rosberg'in!!

Posted by éndér_48 on Cumartesi, Temmuz 05, 2014 No comments

2014 Formula 1 takviminin 9. yarışına Silverstone pistinin 50. kez ev sahipliği yapacak İngiltere GP'inde pole pozisyonu Mercedes pilotu Nico Rosberg'in oldu.


Yağmur yağışının büyük sürprizler yaşattığı Silverstone pistinde son zamanlar öncesinde Lewis Hamilton ilk sırada bulunurken, artan yağmur yağışına rağmen çoğu pilotun da piste tekrar çıkmasıyla sıralama tamamen değişti ve son sektördeki gelişen tur dereceleriyle birlikte pole pozisyonu şampiyona lideri Rosberg'e kalmış oldu.

Zaman turunu seans sonuna bırakan Red Bull Racing pilotu Sebastian Vettel ise elde ettiği avantajı oldukça olumlu kullanarak ikinci cebin sahibi olurken yerel kahramanlardan McLaren pilotu Jenson Button üçüncü cebe yerleşerek hem takımı hem de kendisi adına sezonun en iyi grid pozisyonunu elde etmiş oldu.

Force India ile Nico Hulkenberg'in dördüncü tamamladığı sıralamaları McLaren'in çaylak pilotu Kevin Magnussen beşinci sırada tamamladı.

Pistin son sektöründeki hızlanmadan bihaber olan Lewis Hamilton ise zorlamayarak gafil avlandığı sıralamaları altıncı sırada tamamlayarak büyük bir hayalkırıklığı yaşamış oldu.

Yağmurun etkisiyle önce ikinci seansı gösterme başarısı gösteren Marussia pilotları, ikinci seansta da başarılı bir performans göstererek sırasıyla 12.(Bianchi) ve 13.(Chilton) cepte yer aldılar.

Yağmur yağışlarının etkilediği sıralama turlarında strateji hatasıyla piste geç çıkan Williams ve Ferrari pilotları ilk seansta elenirken sezonun en büyük sıralama sürprizinin altına da imza atmış oldular.

Williams Martini Racing 17. Valtteri Bottas & 18. Felipe Massa ile gridin 9. sırasından başlarken Ferrari takımı 19. Fernando Alonso & 20. Kimi Raikkonen ile gridin 10. sırasından start alacaklar.


- Ender MAZI -

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -