• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Bahreyn'de de Duble, Zafer Lewis Hamilton'un !!

Posted by éndér_48 on Pazar, Nisan 06, 2014 5 comments

2014 Formula 1 sezonunun üçüncü yarışına Sakhir pistiyle ev sahipliği yapan Bahreyn GP'inde zafer Mercedes pilotu Lewis Hamilton'un oldu.


Tarihinin şüphesiz en zevkli yarışına ev sahipliği yapan Bahreyn GP'inde her şey vardı; takım içi mücadeleler, galibiyet savaşı, podyum savaşı, orta ve arka sıralardaki rekabet, kazalar ve güvenlik aracı.

Serhan Acar'ın da dediği gibi galiba gerçekten de yeni Formula 1 formülünün tutmaya başladığı ilk yarış oldu.

İkinci cepten start aldığı yarışta ilk virajda liderliği eline alan Lewis Hamilton güvenlik aracının ardından muhteşem bir savunma uyguladığı takım arkadaşına direnemeyi başararak muhteşem bir galibiyetin altına imzasını atarken, pole pozisyonundan start alan Nico Rosberg ikinci sırada finiş görerek takımı Mercedes'e dubleyi getirmiş oldu.

Mercedes motorlu araçların rakiplerine büyük üstünlük sağladığı yarışta Force India pilotu Sergio Perez damalı bayrağı üçüncü sırada geçerek takımı ve kendisi adına büyük bir podyum sevinci yaşamış oldu.

Geçtiğimiz haftaki Malezya GP'inden 10 sıra grid cezası bulunan Daniel Ricciardo, RB10 ile 13. cepten start aldığı yarışı 4. sırada tamamlayarak muhteşem bir performans sergilerken, bir başka Force India pilotu Nico Hulkenberg yine bir Red Bull Racing pilotu Sebastian Vettel'in önünde 5. sırada finiş gördü.

Williams Martini Racing pilotları Felipe Massa & Valtteri Bottas'ın iyi götürdükleri yarışta güvenlik aracı periyodundan olumsuz etkilenmeleri sonucunda yarışı hayal kırıklığını daha arttıran Ferrari pilotları Fernando Alonso & Kimi Raikkonen'in önünde 7. ve 8. sırada finiş görerek Ferrari pilotları ile puan alan son isimler oldular.

Değinmeden geçilemeyecek bir önemli nokta da Lotus pilotu Pastor Maldonado'nun pit çıkışında Sauber pilotu Esteban Gutierrez'i tabiri yerindeyse adeta biçmesi kesinlikle yarış cezasıyla cezalandırılması gereken bir hareket.


- Ender MAZI -

5 yorum:

ferrariler dışında yarış gerçekten acaip zevk verdi

ne yarıştı be şimdiden tekrarını izlemek istiyorum

gerçekten muhteşem bir yarış oldu. yazı da güzel olmuş tebrikler :)

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -