• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

2013 Malezya GP Yarış Yorumu - İddaa

Posted by éndér_48 on Cuma, Mart 22, 2013 No comments

2013 Formula 1 sezonunda heyecan hız kesmeden Malezya Grand Prix'i ile devam ediyor.


Kuala Lumpur'daki Sepang pistinin ev sahipliği yapacağı Malezya GP'inde ilk antrenmanlar yapıldı ve Red Bull Racing & Lotus yine güçlü olacaklarını gösterdiler.Ferrari ve Mercedes ise bu iki takıma yakın markajını sürdürüyor.McLaren ise Force India'nın da gerisinde bir performansla ilk antrenman seansını tamamladı.

Yarış tahminlerine gelirsek öncelikle haftasonunda Malezya yağış beklentisinin altını çizmeliyim.O yüzden şartlar çok değişken olacaktır.

Sıralama : Geçen hafta olduğu gibi sıralama tahminim Red Bull Racing çiftinden yana.Her ne kadar Lotus ve Mercedes de tek turlarda başarılı olsa da şuan için gridde Red Bull kadar tek tur başarısı olan bir takım daha yok.Pistin de Red Bull tarzına uygun olduğunu düşünürsek pole pozisyonunun ve hatta tekrar ilk çizginin Red Bull pilotları tarafından kapatılması hiç de şaşırtmaz.Pole pozisyonu tahminim bu kez Mark Webber'den yana.

Yarış : Yarış tahminini yapmak gerçekten oldukça zor çünkü yağış beklentisi her şeyi alt üst ediyor.Lotus'un lastiklerini koruyabilmesi rakiplerine oranla çok büyük avantajlar sağlarken podyum başarısını mutlak görüyorum.Red Bull'un da yağmur da iyi işler çıkardığını düşünürsek podyum mücadelesini Red Bull pilotları ve Kimi Raikkonen arasında olacağını düşünüyorum.Ferrari'nin hız ve verim anlamında bu yarışta biraz daha zorluk çekeceği düşüncesindeyim.Tahminim galibiyete Red Bull Racing pilotu Sebastian Vettel ulaşır.

Grup A ( Vettel - Raikkonen - Alonso - Hamilton ) : Bu grubun lideri ve yarış kazananı olarak Vettel'i görüyorum.

Grup B ( Webber - Massa - Grosjean - Button ) : Bu gruptaki tercihim yine bir Red Bull Racing pilotu olan Mark Webber'den yana.

Grup C ( Rosberg - Perez - Sutil - Hulkenberg ) : Bu grupta Mercedes ve Force India pilotları Rosberg ile Sutil'i önde görürken tercihim Rosberg'den yana.

Grup D ( di Resta - Maldonado - Bottas - Ricciardo ) : Bu grubun tartışmasız lideri olarak yeni sezonda rakiplerine üstünlük sağlayacağını açıkça gösteren Force India takımını dolayısıyla di Resta'yı görüyorum.

Grup E ( Vergne - Gutierrez - Pic - van der Garde ) : Sauber'in Toro Rosso'ya oranla daha iyi durumda olduğunu düşünürsek bu gruptaki favori ismim de Gutierrez.

Kupon 1 : Yarışı Kim Kazanır ?
                   * Sebastian Vettel - 2.65

Kupon 2 : Pole Pozisyonunu Kim Kazanır ?
                   * Mark Webber - 4.75

Kupon 3 : Grup Karşılaşmaları
                   * Grup A ( Vettel ) - 2.25
                   * Grup B ( Webber ) - 1.95
                   * Grup C ( Rosberg ) - 1.65
                   * Grup D ( di Resta ) - 1.35
                   * Grup E ( Gutierrez ) - 1.85

Herkese bol şanslar...
- Ender MAZI -

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -