• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

WRC: Finlandiya'da Hirvonen Lider, Raikkonen Etkiliyor

Posted by éndér_48 on Cumartesi, Ağustos 01, 2009 No comments

Mikko Hirvonen, Finlandiya Rallisi'ni lider sürdürüyor ancak bir türlü beklediği gibi şampiyona rakibi Sebastian Loeb'den kurtulamadı.

Sabah bölümünde olduğu gibi ilk etaplarda Hirvonen fark açarken ardından Loeb farkı tekrar kapattı. 9. etabın ardından ikili arasındaki fark 4 saniyeye kadar indi.

Dani Sordo hâlâ 3. sırada yer alıyor ve Latvala'nın 9.2 sn önünde. Latvala son yarışlardaki hatalarının ardından daha temkinli bir ralli çıkarıyor.

Kimi Raikkonen ilk ralli deneyiminde en az liderlik mücadelesi veren sürücüler kadar etkileyici bir ralli çıkarıyor ve ilgiyi üstüne çekiyor. Abarth aracı ile Raikkonen Grup N ve Super 2000 araçlarının performansına ayak uyduruyor. Raikkonen 9. etapta IRC kazananı lider Juho Hanninen'den sadece 0.5 sn yavaştı ve Raikkonen 17. sıraya kadar yükseldi.

Raikkonen şu anda kendi sınıfında 5. sırada yer alıyor ve kullandığı araç ile sadece 250 km test yapmasına rağmen son etap zamanları oldukça iyi. Raikkonen'in aracını hazırlayan Tommi Makkinen, Fin sürücünün bazı etaplarda temkinli olmasına rağmen kendisinden sınıfında podyum beklediklerini söyledi.

9. Etabın ardından sıralama:

Pos  Driver              Car        Time/Gap
1. Mikko Hirvonen Ford 1h02m51.4s
2. Sebastien Loeb Citroen + 4.0s
3. Dani Sordo Citroen + 20.3s
4. Jari-Matti Latvala Ford + 29.5s
5. Matti Rantanen Ford + 1m12.7s
6. Henning Solberg Ford + 1m15.8s
7. Mads Ostberg Subaru + 1m35.6s
8. Jari Ketomaa Subaru + 1m37.0s
9. Sebastien Ogier Citroen + 2m13.2s
10. Matthew Wilson Ford + 2m17.1s

SS8

Finlandiya Rallisi'nde ilk sıralar için kızışan mücadele aynı şekilde devam ediyor. 8. etabın ardından Mikko Hirvonen liderliğini sürdürürken son etapta en hızlı isim olan Sebastian Loeb 6.5 sn geride 2. sırada.

Dani Sordo 17.8 sn geride 3. sırada yer alırken kendi evinde yarışan Latvala 28 sn geride 4. sırada.

Kimi Raikkonen son etaplarda hızlı zamanlar elde ederek 17.liğe yükseldi.

SS5

Mikko Hirvonen Finlandiya Rallisi'ne lider başladı ancak şampiyonluk mücadelesindeki rakini Sebastian Loeb farkı kapatıyor.

4. etapa kadar Hirvonen üstünlüğü ile geçen ralli, 4. etaptan sonra Loeb'in yükselişe geçmesi ile devam etti. Loeb son 2 etapta en hızlı isim olarak Hirvonen ile farkı 3.6 saniyeye düşürdü.

Petter Solberg ilk başlarda mücadelenin içerisindeydi ve 3. etapta 2. sırada yer alıyordu ancak art arda lastik patlanan Solberg, tek yedek lastiği olduğu için bugün çekilme kararı aldı.

Citroen'den Dani Sordo 3. sırada yer alırken Jari Matti Latvala 4. sırasda bulunuyor.

Kimi Raikkonen ilk WRC deneyimine oldukça iyi başladı sayılır. Dün 20. olan Raikkonen rallide 5. etabın ardından 19. sırada yer aldı ve S2000'le yarışan pilotlar içerisinde 6. sırada yer alıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -