• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Alonso: Şampiyon Button Olur

Posted by éndér_48 on Perşembe, Ağustos 13, 2009 No comments

Red Bull son yarışlarda Brawn'a karşı üstün olmasına rağmen, Fernando Alonso Jenson Button'ın hâlâ şampiyonluk için favori olduğu kannatinde.

Alonso, "Red bull'un son yarışlardaki performansına bakarsak durum zor ancak şampiyonluk için yine de Button üzerine iddiaya girerdim. Red Bull şu anda çok hızlı olsa da yarışlarda hep 1-2 olmak zor ve avantaj ortada. Bu yüzden eğer Button durumu idare etmeyi başarırsa en büyük favoridir." ifadelerinde bulundu.

Alonso geçen senenin ardından bu yıl da şampiyonluk yarışından uzak kaldı ancak 2008 sezonunun son bölümünü düşünerek bu sezon yine güçlü bir kapanış yapabileceklerine inanıyor. İspanyol pilot bu sezon podyuma çıkma ihtimalini düşünüp düşünmediği sorulduğunda, "Evet düşünüyorum. Geçen sene F1'de her şeyin olabileceğini kanıtladık. Renault araç geliştirme konusundaki kapasitesini ve doğru yönde ilerlediğini her zaman kanıtladı. Bu yüzden sezonun geri kalanı için iyimser olmamak adına bir neden göremiyorum. Umarım bu bir podyum ya da bir galibiyet olur. İmkansız değil." dedi.

Alonso, Renault'da puan kazanabilmek için harcadığı çabanın kendisini daha iyi bir pilot yaptığını düşünüyor.

"Yarış boyunca konsantrasyonu kaybetmemek açısından artık eskisine göre daha iyiyim. 2005 ve 2006'da yarışın sadece %70'lik bölümünde zorluyordum ve geri kalan %30'unda yarışı kontrol altında tutuyordum çünkü liderdim ve savunma yapıyordum. Artık ataktayım, tüm yarış boyunca böyle geçiyor ve bu benim için yeni bir şey. Öğreniyorum ve eskisinden daha hazır, daha iyi bir pilotum."

"Diğer açılardan da; lastikleri korumak, pit stoplar, pit alanındaki hızı maksimuma çıkarmaya çalışmak, pit alanındaki pozisyonunuz kritik olduğunda takımdakilerle iletişim... tüm bu küçük detaylarda son iki senedir her yarış daha iyi oluyorum. Yani artık daha iyi bir pilotum ama açıkça görülüyor ki sonuçlar bunu göstermiyor."

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -