• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Sutil Kazanın Ardından Raikkonen ile Konuşmuş

Posted by éndér_48 on Salı, Temmuz 14, 2009 1 comment

Adrian Sutil pazar günkü Almanya GP'nde Kimi Raikkonen'le aralarında yaşadıkları temasın ardından konuştuklarını belirtti. Yarışta pit stoplar esnasında 2. sıraya kadar yükselen Sutil, Force India takımının ender puan alma şanslarından birini kaçırmıştı.

Cumartesi günkü parlak sıralamanın ardından daha fazla yakıt taşımasına karşın her iki Ferrari’nin de önünde olmanın avantajına sahip olan Sutil çok iyi sürdürdüğü yarışta Kimi Raikkonen'le pit çıkışı yaşadığı temas sonucu puan alma fırsatını kaçırmıştı.

Virajı içerden alan Sutil ''Pit çıkışında yolumda ilerlerken yarış mühendisim beyaz çizgiye dikkat etmemi ve onun oraya doğru gelmekte olduğunu söylemişti, viraja ilk önce ben girdim. Kimi dışarıdan dönmeyi denedi ki bunda bir sorun yok. Fakat orada daha fazla alan mevcuttu. O biraz daha dışarı açılabilirdi çünkü ben çok kaygan olan yeni lastiklerdeydim''

''Çılgınca hamleler yapamazdım aksi takdirde aracımı kaybederdim. On board'dan bana baktığınızda virajı normal bir şekilde aldım. İyi bir çıkış elde edebilmek için zorlamayı denedim ama 1.viraj için frenleme noktasında içerde olan bendim ve oldukça limitteydim. Eğer orada gaza basmasaydım bu yarışmak olmazdı. Belki de ona elimi sallayarak ''Haydi gel geç beni(!)'' demeliydim. Pozisyonunuzu korumak zorundasınız'' diye konuştu.

Bu temas sonrası Sutil bir kez daha pit'e girmek zorunda kalmıştı ve yarışa devam eden Raikkonen birkaç tur sonra motor problemi nedeniyle yarış dışı kalmıştı.

''Onunla bu konuda konuştuk ve herkesin hemfikir olduğu gibi bu bir yarış kazasıydı.''

Bir ara yarışı 3. bitiren Massa'nın hemen arkasında yer alan Sutil yarışı 7. ya da 8. sırada bitirmesinin çok muhtemel olduğunu söylerken ve puan alma fırsatını kaçırması için ''Çok yazık oldu'' ifadesini kullanıyor.

1 yorum:

raikonen kendi arabanı bozdn elalemin arabasına nie göz dikion!!:D adam kırk yılda bir puan alcktı belki kupa alcktı:D ayıp ya yakıştrmadm:D

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -