• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

MotoGP: Rossi Tarih Yazmaya Devam Ediyor

Posted by éndér_48 on Pazar, Temmuz 19, 2009 No comments

2009 MotoGP sezonunun dokuzuncu yarışını son şampiyon Valentino Rossi kazandı. Takım arkadaşı Jorge Lorenzo ikinci olurken, Honda pilotu Dani Pedrosa üçüncü ve Ducati'den Casey Stoner dördüncü sırada damalı bayrağı gördü.

Yarışa pole pozisyonunda başlayan Valentino Rossi startla birlikte avantajını korudu ve ilk virajı lider döndü. Sachsenring'te starta damgasını vuran isim ise yarışa sekizinci sırada başlayıp ilk virajı ikinci sırada dönen Dani Pedrosa oldu. Randy de Puniet de iyi bir start aldı ve altıncı sırada kalkmasına rağmen üçüncü sıraya kadar yükseldi. Stoner bir sıra gerileyerek dördüncü olurken ikinci sıradaki Lorenzo sekizinci sıraya kadar geriledi. De Puniet'nin Sachsenring'teki kötü talihi bugün de devam etti ve motorunun arkasının kontrolünü kaybedince çakıl alana kadar sürüklendi ve yarışı bırakmak zorunda kaldı. Bu sırada yaşanan kargaşadan yararlanan Lorenzo dördüncü sıraya kadar yükseldi.

Dovizioso üçüncü tura girilmeden son virajda Lorenzo'yu geride bırakıp dördüncülüğü ele geçirse de Lorenzo'nun cevabı gecikmedi ve bir sonraki tur kaybettiği yeri geri almayı başardı. Günün en çok geçişinin yaşandığı Castrol Omega virajında perdeyi Casey Stoner açtı. Dördüncü turda Stoner Omega virajı çıkışında Pedrosa'yı geçerek ikinci sıraya yükselirken pistin bir başka noktasında da de Angelis Dovizioso'yu geçerek beşinci sıraya yükseldi. Altıncı turda bu kez Stoner lider Rossi'yi Pedrosa'yı geride bıraktığı noktada geçerek liderliğe yerleşti.

Castrol Omega virajındaki heyecan bu kez Lorenzo-Dovizioso mücadelesine sahne oldu ve galip çıkan taraf olan Jorge Lorenzo üçüncü sıranın yeni sahibi oldu. İlk dört pilot arkadaki gruptan kopmalarına rağmen bu dörtlü yalnızca 1.3 saniye aralığında sıralandılar. Dördüncü sıradaki Alex de Angelis ise 2.8 saniye geride rahat bir şekilde beşinci sırada bulunuyordu.

Yarışın on altıncı turuna gelindiğinde bu kez Valentino Rossi Castrol Omega virajında liderliğe yükselen isim oldu. İtalyan pilot lider Stoner'a geçildiği aynı noktada bu kez kaybettiği liderliği geri almayı başardı. Bir tur sonrasında ise ilk virajda bu kez Lorenzo Stoner'ı geride bırakan isim oldu. Lider durumdaki Stoner iki tur içerisinde bir anda kendini üçüncü sırada buldu. İlk dört pilot arka ölümden artık iyice koptu fakat aralarındaki fark bir saniyenin altına kadar indi. Angelis ise bu dörtlüyü altı saniye gerisinde rahat bir yarış çıkarırken on dokuzuncu turda altıncılık mücadelesinde Melandri, Dovizioso'yu geride bırakarak altıncı sıraya yükseldi.

Yirmi beşinci tur ise yarışın en heyecanlı anlarına sahne oldu. İki İspanyol pilot birinci virajda aynı anda rakiplerini geride bırakmayı başardılar. Jorge Lorenzo lider Rossi'yi geride bırakıp ilk sıraya yerleşirken Pedrosa da Stoner'ı geçerek üçüncü sıranın yeni sahibi oldu. Pist üzerinde pozisyon mücadelesi yaşanırken Dovizioso motorunda yaşadığı bir sorun nedeniyle bitime beş tur kala pite döndü ve yarıştan çekildi. Stoner ise Dovizioso'ya geçilmesinin ardından yaşadığı tutunma sorunu nedeniyle rakibine bir anda üç saniye birden kaybetti.

Bitime iki tur kala Rossi Catalunya'da yaptığı atağa benzer bir şekilde yarışın son anlarında takım arkadaşı Lorenzo'ya atakta bulundu ve kaybettiği liderliği geri alarak yarış sonuna kadar liderliğini korumayı başardı. Bu sonuçla birlikte Rossi bu sezonki dördüncü galibiyetine imza atarken Yamaha takımı da dördüncü kez ilk iki sırada yarış bitirme başarısı gösterdi. Rossi bu galibiyetle podyum sayısını 159'a çıkararak Giacomo Agostini'ye ait olan rekoru egale etti.

Pos. Pilot Takım Lastik Süre
1 V. Rossi Yamaha Factory Racing Team 41:21.269
2 J. Lorenzo Yamaha Factory Racing Team + 0.099
3 D. Pedrosa Repsol Honda Team + 2.899
4 C. Stoner Ducati Marlboro Team + 10.226
5 A. de Angelis Honda Gresini + 21.522
6 T. Elias Honda Gresini + 30.852
7 M. Melandri Kawasaki Racing Team + 31.301
8 N. Hayden Ducati Marlboro Team + 31.726
9 C. Edwards Tech 3 Yamaha + 32.865
10 J. Toseland Tech 3 Yamaha + 43.926
11 L. Capirossi Rizla Suzuki MotoGP + 57.375
12 N. Canepa Pramac Racing + 1:00.539
13 C. Vermeulen Rizla Suzuki MotoGP + 1:03.645
14 M. Kallio Pramac Racing + 1:04.155
15 G. Talmacsi Team Scot Racing + 1 laps
Yarış dışı
16 A. Dovizioso Repsol Honda Team + 5 laps
17 R. de Puniet Honda LCR + 30 laps

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -