• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

MotoGP: Laguna Seca'da Pedrosa'yı Durdurabilene Aşk Olsun

Posted by éndér_48 on Pazartesi, Temmuz 06, 2009 No comments

Amerika'nın California eyaletinde koşulan MotoGP şampiyonasının Laguna Seca yarışının galibi starttan finishe liderliği kimseye kaptırmayan Dani Pedrosa oldu. Yamaha pilotlarından Valentino Rossi ikinci, Jorge Lorenzo üçüncü sırada damalı bayrağı gördü. Yarışın dördüncüsü ise Ducati pilot Casey Stoner oldu.

Yarışa pole pozisyonunda başlayan Jorge Lorenzo beş kırmızı ışığın sönmesinin ardından önce Rossi ardından Stoner'a yerini kaybederken beşinci sıradaki Honda piltu Dani Pedrosa yine o harika bilindik startlarından birisini daha Laguna Seca'ya gelen seyircilere izletti ve ilk virajı lider dönen isim oldu. İlk tur tamamlanmadan ilk sıradaki start alan Lorenzo kendisini bir anda sekizinci sırada buldu. İkinci sırada yarışa başlayan Rossi de startta kaybettiği ikinciliği meşhur sekizinci virajdan Stoner'dan geri aldı. Stoner ise bu atağa karşılıksız kalmadı ve bir tur sonrasında ikinciliği İtalyan rakibinden geri almayı başardı.

Yarışın geneline bakıldığında en hareketli dakikalar dördüncü turdan itibaren başladı. Önce Gabor Talmacsi motorundan düşüp yarış dışı kaldı. Bir tur sonrasında bu kez aynı şekilde Loris Capirossi motorunun dengesini kaybederek düştü ve çakıl havuzuna kadar sürüklendi. Altıncı turda on beşinci sırada yarışa başlayan Toseland ise erken start aldığı için pitten geçme cezası aldı fakat pite gelmeyince yarıştan diskalifiye edildi. Aynı turda motorunun dengesini kaybedip düşenler kervanına Andrea Dovizioso da katıldı. Honda pilotu motorunun ön bölümünün kontrolünü kaybedince yarışı çakıl havuzunda son buldu. Bu kez yedinci turda motorundan düşen pilot sayısı Gibernau'nun da aralarına katılmasıyla birlikte dört oldu.

Yarışın hareketli bölümleri geride kaldı denirken bu kez Rossi on birinci turda taraftarları canlandıracak atağını yaptı ve yarışın başından beri mücadele ettiği Stoner'ı geride bırakmayı başardı. Arka bölümde bunlar olurken lider Pedrosa ikinci sıradaki Rossi ile olan farkı 3.1 saniyeye kadar çıkardı. Yarışın yarısı geride kaldığında startla birlikte sekizinciliğe kadar gerileyen Lorenzo üçüncü sıradaki Stoner'a her geçen tur adım adım yaklaşmayı başardı. Yirmi birinci turda zorlamasının karşılığını aldı ve Stoner'ı geride bırakarak üçüncü sıraya yerleşti.

Lorenzo, Stoner'ı geride bıraktıktan sonra bu kez hedefi takım arkadaşı Valentino Rossi oldu. Ön bölümde ise Rossi birara 3.2 saniyeye kadar çıkan Pedrosa ile arasındaki farkı 1.5 saniyeye kadar indirmeyi başardı. İkinci bölümde hızını arttıran Lorenzo yarışın bitimine dört tur kala Rossi'ye atağı yapıp geride bırakmayı başarsa da motorunun dengesini kaybedince yavaşlamak zorunda kaldı ve ikinciliği tekrar Rossi'ye kaptırdı.

Son turda ise Rossi lider Pedrosa ile farkı bir saniyenin altına kadar indirdi ve bitime son dört viraj kala galibiyet için atağını yapsa da Pedrosa liderliğini korudu ve Laguna Seca'da kürsünün ilk basamağına çıkan isim oldu. Valentino Rossi ikinci takım arkadaşı Jorge Lorenzo üçüncü, Ducati'den Casey Stoner dördüncü, bu sezonki en iyi derecesine Laguna Seca'da ulaşan Nicky Hayden beşinci, Elias altıncı, Edwards yedinci ve Vermeulen sekizinci sırada damalı bayrağı gören isimler oldular.

Pos  Rider             Bike               Time/Gap
1. Dani Pedrosa Honda 44m01.580s
2. Valentino Rossi Yamaha + 0.344s
3. Jorge Lorenzo Yamaha + 1.926s
4. Casey Stoner Ducati + 12.432s
5. Nicky Hayden Ducati + 21.663s
6. Toni Elias Gresini Honda + 22.041s
7. Colin Edwards Tech 3 Yamaha + 30.201s
8. Chris Vermeulen Suzuki + 32.857s
9. Randy de Puniet LCR Honda + 40.325s
10. Marco Melandri Hayate Kawasaki + 48.028s
11. Alex de Angelis Gresini Honda + 48.810s
12. Niccolo Canepa Pramac Ducati +1m18.531s

Retirements:

Andrea Dovizioso Honda 6 laps
Sete Gibernau Hernando Ducati 6 laps
Loris Capirossi Suzuki 3 laps
Gabor Talmacsi Scot Honda 3 laps
James Toseland Tech 3 Yamaha DSQ

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -