• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Mosley Seçime Katılmıyor, Adayı Jean Todt !!!

Posted by éndér_48 on Çarşamba, Temmuz 15, 2009 No comments

Autosport'ta çıkan habere göre FIA Başkanı Max Mosley, Ekim ayında yapılacak olan seçimlere kesinlikle katılmayacağını doğruladı ve yerine geçmesi için tercih ettiği adayın ise Jean Todt olduğunu belirtti.

Bugün bütün kulüp üyerlerine gönderilen bir mektupta Mosley, üyelerin kendisine kalması için baskı uygulamasına rağmen ayrılmaya karar verdiğini söyledi.

Önümüzdeki günlerde Formula 1'in geleceğini güvence altına almak için yeni bir Concorde Anlaşması imzalamada sıkı çalışmaların beklentisine ilaveten ralli ve spor araçlarındaki diğer işlerin olmasıyla Mosley, ilk kararından geri dönmesi için herhangi bir nedeni olmadığını söyledi.

Yazdığı mektupta Mosley: "Kişisel açıdan fikrimi değiştirip tekrar aday olmak benim için çok zor olacaktır."

"Gelecek Ekim ayından sonrası için aile hayatımı bir kaç ay öncesinden yeniden düzenlemeye başladım. Ayrıca üst düzey FIA şahıslarını da, aday olmayacağım yönünde bilgilendirdim. Şimdi ise devam etmek, kendi düzenlemelerimi karıştıracak ve aileme karşı olan sorumluluklarımda istikrarsızlık yaratacaktır, özellikle de son kaybımızın (oğlu) ardından. Ayrıca bazı zamanlarda daha az çalışmak istediğimi hissettim. Herşeyin ardından gelecek sene 70 yaşında olacağım"

"Dolayısıyla bu yeni düzenlemelerle birlikte, aldığım mektuplar, e-postalar ve mesajlara minnettar olmama rağmen kararımı tekrar doğrulamaya karar verdim. Ekim ayında aday olmayacağım"

Dünya Ralli Şampiyonası eski şampiyonu Ari Vatanen'in FIA başkanlığına adaylığını koyması ile birlikte Max Mosley, kendisinin yerine kimin geçmesini istediği yönündeki söylentilere de bir son verdi ve Ferrari'nin eski takım patronu Jean Todt'u işaret etti.

Mosley: "Takıma başkanlık yapacak doğru kişinin Jean Todt olduğuna inanıyorum."

"Jean, şüphe yok ki kendi neslinin ve tartışmasız bütün nesillerin seçkin motorsporları menajeridir."

"Eğer aday olmak isterse, devam edecek ve geçen 16 senedeki çalışmaları genişletecek ideal kişinin o olduğunu düşünüyorum. FIA'nın aktif olduğu bütün alanlarda ona güvenilebilir. Umuyorum ki desteğinizi ona vereceksiniz."

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -