• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Kubica "2009 Boşa Geçen Bir Sezon Değil"

Posted by éndér_48 on Cuma, Temmuz 10, 2009 No comments

Robert Kubica, bu sezon henüz 2 puan kazanmış olmasına rağmen 2009'un kendisi için boşa geçen bir sezon olmadığını söyledi.

Sezonun ilk yarışı Avustralya'da Vettel ile olan kazasının ardından Polonyalı sürücü hiçbir zaman ciddi anlamda pozisyon mücadelesi veremedi.

Kubica "Bu senenin boşa geçen bir sezon olduğunu düşünmüyorum. Bu sene çok şey öğrenebiliriz."

"Takım olarak ya da pilot olarak 15.lik için mücadele ederken bile yeni şeyler öğreniyorsunuz. Bizimki gibi zor bir aracı sürmek bazı bakımlardan bizi geliştirebilir."

"Olumsuz bir durumdan olumlu dersler çıkarabiliriz. Eğer böylesine olumsuz bir sezonu olumlu bir hale çevirebilirsek daha da iyi olacak. Bu deneyim gelecekte yardımcı olacak." dedi.

Kubica ayrıca Almanya'da tanıtacakları yenilenmiş çift katmanlı difüzör ile diğer parçaların çok büyük fark oluşturacağını düşünmüyor.

Kubica "Difüzör, arka süspansiyon, yenilenmiş ön kanat gibi yeni parçalarımız olacak ve biraz gelişim bekliyoruz ancak ne kadar büyük olacağını tahmin etmek güç olacak."

"Durumun çok değişeceğini düşünmüyorum. Dahası gelişim aracın piste uyumuna bağlı olacak. Aracın sürüşünün gelişip gelişmediğini görmek için yeni arka süspansiyonu test etmek için sabırsızlanıyorum." dedi.

Tüm zorluklara rağmen Kubica elindeki mevcut paketten en iyi sonucu almaya odaklandığını söyledi.

Kubica "Gelecek seneye bakacağımı düşünmüyorum çünkü bu sene bitmedi. Daha gidilecek çok yarış var ve bu bizim açımızdan iyi. Bu yarışları gelişim için kullanabiliriz."

"Test olmadığı için yarış içerisinde test yapıyoruz ve yeni parçalar getirip hangi yönden gideceğimizi kararlaştırmaktan ve gelişim göstermeye çalışmaktan mutlu olacağım."

"Bu, insana garip gibi geliyor çünkü üst sıralar için mücadele edemiyoruz ancak yine de 3 hafta sonra tekrar araçta olmak iyi olacak ve doğru yoldan gidip gitmediğimizi göreceğiz." dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -