• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Horner'dan Webber'in Cesaretine Övgüler

Posted by éndér_48 on Pazartesi, Temmuz 13, 2009 No comments

Red Bull Racing patronu Christian Horner, Mark Webber'in Almanya Grand Prix'sinde kariyerinin ilk galibiyetini almasının ardından Avustralya'lı pilottan övgüyle bahsetti.

Bacağını ve omzunu bir bisiklet kazasında kırarak kış aylarındaki yaşadığı zor günlerin ardından Webber, Almanya Grand Prix'sinde baskın bir görüntü çizmişti.

Horner'a göre de bu zafer oldukça etkileyiciydi çünkü Horner Webber'in hâlâ %100 performans verdiğini düşünmüyor.

"Sanırım Tazmanya'da hastanede odasında yatarken bugünü hiç hayal etmemiştir. Kesinlikle bazı endişelerimiz vardı çünkü bize omzunu da kırdığını söylemeyi unutmuştu. Bu yüzden yaptığı geri dönüş harika. Geri dönmek için sergilediği kararlılık ve bağlılık da inanılmaz. Kendini forma soktu ve şimdi her zamankinden daha iyi araç kullanıyor."

Webber'in şu andaki form durumuylu ilgili sorulan soruya ise Horner, "Tamamıyla forma girmiş olduğunu düşünmüyorum. Koşamıyor. Bacağında Adrian'ın pek de memnun olmadığı büyük bir parça taşıyor ancak sakatlığın üstesinden geldi. Yeterli desteği gördü ve sürüşüne gölge düşürdüğünü sanmıyorum. Ancak 12 ay önce olduğu form seviyesini yakaladığını da düşünmüyorum."

Red Bull Almanya'da elde ettiği duble zafer Brawn'ın şampiyonluk mücadelesinde yalnız olmadığını göstermişe benziyor. Horner sezonun ikinci yarısının heyecanlı geçeceğini de eklemeden geçmedi.

"Son üç haftada onlara karşı 20 puan kazandık. Bu yüzden aracımızn çok iyi durumda olduğunu söyleyebiliriz, her koşulda iyi."

"Onların aracı da bizim çok iyi göründüğümüz soğuk pistlere uymuyor. Yine de onları yakalamak için önümüzde çok yol var. Ancak bu haftasonu daha önce Silverstone'da da yaptığımız gibi bunu gerçekleştirmek için akın ettik."

"Tüm şartlarda onlarla mücadele edebilecek bir aracımızın olduğunu düşünüyorum. Gelişim için zorluyoruz. Hâlâ kazanabileceğimiz performansı arıyoruz ve sezonun ikinci yarısı oldukça heyecanlı olacak.

"Budapeşte genelde sıcak olur, nasıl olacağını göreceğiz. Ancak dün sıcaklığın çok fazla etken olacağını düşünmüyordum. Aracımızın performansı çok iyiydi, pilotlarımız harikaydı ve burada hiö yüksek hızda viraj da yok bu yüzden bu hafta sonu bu bir faktör değildi."

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -