• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Domenicali Podyuma Rağmen Temkinli

Posted by éndér_48 on Pazartesi, Temmuz 13, 2009 No comments

Srefano Domenicali, Almanya'da Felipe Massa ile elde ettikleri podyuma rağmen rakiplerine göre yerleri konusunda temkinli konuşuyor.

Domenicali'ye göre bu sene yarış sonuçlarında bir sürü faktör kendisini gösteriyor.

Domenicali "Bu sene dikkatli olmalıyız. çünkü farklı koşullarda aracın performansını anlamak çok zor. Farklı günlerde takım içerisinde bilr anlamak zor."

"Eğer performans iniş çıkışlarına bakarsanız, burada özellikle Renault'tan harika bir tur gördük ve bu bizim için farklı koşullara göre değişiyor."

"Bu sene en önemli faktör farklı koşullarda farklı lastikler ile neler olduğunu anlamak. Ancak bir kaç yarışın ardından bunun herkeste olduğunu gördük ve ne olduğu açık değil. Çok dikkatli olmak zorundayız çünkü yarışlarda bu tür şeyler çok fark oluşturabiliyor."

"İyi bir start alıp lastikleri belli anlarda pozisyon kazanırken koruyabilirseniz yarış bitmemiş olur ancak bu fark oluşturabilir."

"Almanya'da Felipe ve Kimi ile çok iyiydik. İyi kalkış yaptık ve KERS burada çok iyi çalışıyordu. Ancak daha önce Abu Dhabi'de bununla iyi bir şey yapabileceğimizi söylemiştim. Startta ilginç bir şey gördük, yarış içerisinde bölümlerde lastikleri koruyabildik ve takım çok iyi iş çıkardı."

"Bu yüzden en azından olumluyum ve sonuçtan mutluyum. Ancak ayaklarımızı yerde tutmalıyız çünkü diğerleri uyumuyorlar ve durumu tersine çeviriyorlar. Bu hafta sonu Renaul, Mclaren ve Force India'nın neler yaptığını gördük."

"Ne yazıkki Hamilton yarışı kaybetti ve starttaki kazasının ardından patlayan lastik sebebiyle onun nerede bitirebileceğini göremedik. Yarışta bu tür şeyler oluyordu ancak bu sene her zamandan daha da karışık." dedi.

Pilotlarının performansı hakkında konuşan Domenicali "Pilotların performansını aracın ve lastiklerin durumunu dikkate alarak oldukça dikkatli analiz etmeliyiz. Bizim normal yaklaşımımız böyle. Takımın mühendisleri ya da pilotları hakkında şikayet ettiğini duyamazsınız çünkü biz tüm takımın performansını konuşuruz, pilotlar takımın bir parçasıdır." dedi.

Domenicali ayrıca Kimi Raikkonen'in aracında yaşanan sorunun dayanıklılıktan kaynaklanmadığını söyledi.

Domenicali "Ne yazıkki 14 ve 15. turlarda sorun yaşadı. Üstünden geçtiği bir taş ya da kalıntı radyatörün boynunu kırdı ve hasar gören bu bölümden su sızmaya başladı. Bu yüzden onu durdurmak zorunda kaldık. Bu parça yarış içerisinde zarar gördü. Dayanıklılık sorunu değildi, yarışta olan bir şeydi. Ne yazıkki aracın sol bölümünde büyük bir delik oluştu." dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -