• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Vettel: "Göründüğü Kadar Kolay Değildi"

Posted by éndér_48 on Pazar, Haziran 21, 2009 No comments

Sebastian Vettel, Britanya GP'de egemen bir görüntü sergilemesine rağmen galibiyetin görüldüğü kadar kolay olmadığını söyledi.

Vettel, ilk sıradan başladığı yarışta en hızlı turu attı ve sezonun ikinci galibiyetini elde etti.

Red Bull pilotu, takım arkadaşı Mark Webber'in 15 saniye, üçüncü Barrichello'nun da 40 saniye önünde damalı bayrağı gördü.

Vettel: "Hiç kolay değil. Çok ama çok uzun bir yarıştı, özellikle de herkesin keyif aldığı bu harika pistte. Bir rüyaydı, gerçekten, daima odaklanmış ve gözlerin açık kalmanız gerekiyor."

"Kalkış önemliydi, ilk bölümde fark yaratmak için zorladım. Bunun hayati önem taşıdığını biliyordum, bütün yarış bundan faydalanabilirdim. Muhteşem bir aracım vardı. Daha fazla, daha fazla zorlayabiliyordum"

"İkinci bölüm o kadar kolay değildi. 'Dikkatli ol' dediler. Çok trafik ve mücadele eden araçlar vardı. Yarlaştıkça işler zorlaştı. Buna kolaydan başka herşey denebilir"

"Harikaydı ve son pitstopta önüm temizdi. Turları geri sayıp yarışı kontrol ediyordum. Son 10 tur oldukça kolaydı ama öncesinde ikinci bölümde slalom yapar gibi zorluyor, bir çok araca tur bindiriyordum"

Bu sene Çin'de de yarış kazanan Alman pilot, Britanyalı seyircilere teşekkür etti ve kazandığına inanmanın zor olduğunu belirtti.

Vettel: "Muhteşemdi. Bu gösterdi ki doğru yoldayız. Silverstone'ye teşekkür etmek istiyorum: Buradaki daha ikinci yarışımdı, buradan çok keyif aldım, alkışlar harikaydı. Özellikle damalı bayrağa gelirken duygular harikaydı"

"Atmosfer harikaydı. Mansell zamanında buradaki ilk yarışı gördüğümde hayalini kurduğum da buydu işte. Şimdi ise beni burada düşünmek gerçek değilmiş gibi. Bunu başardım ve bu yarışı kazandım"

Vettel ayrıca takımına övgülerde bulundu.

"Bu şekilde devam edip edemeyeceğimizi bilemiyorum ama bana göre herşeyden bir parça vardı. Bu pist harika ve aracımıza uyuyor. İlk sektör harikaydı ve aracımızın bu tip virajlarda iyi olduğunu görmüştük"

"Diğer taraftan ileri yönde iyi bir adım attık. Aracı her alanda bir parça geliştirdiğimizi düşünüyorum ve herpsi bir araya geldi. İyi bir iş çıkardık, bütün takım iyi çalışıyor ve bugün oldukça egemendik"

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -