• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Türkiye GP Öncesi BrawnGP

Posted by éndér_48 on Çarşamba, Haziran 03, 2009 No comments

Jenson Button: "Türkiye GP, her zaman dört gözle beklediğim bir yarış olmuştur. İstanbulpark'ta sürmekten gerçekten keyif alıyorum ve geçmişte orada oldukça rekabetçi olmuştum. Hermann Tilke burada harika bir iş çıkarmış ve eğimdeki değişimler çok eğlenceli ve pilotlar için de zorlayıcı"

"Birinci ve üçüncü virajlardaki geçiş imkânları ile İstanbul Park'ta bazı mükemmel yarışlar geçirdik. Ayrıca 12., 13. ve 9. virajda tepede eğer yeteri kadar geç fren yaparsanız da geçiş mümkün. 8. viraj açıkçası herkesin dilindeki viraj, şu ana kadar sürdüğüm muhtemelen en uzun olanı"

"Oldukça fazla G kuvvetine sahip, 7 saniye boyunca 5G'desiniz ve bu da boynunuza çok baskı yaratıyor. Üçlü apekse mümkün olduğunca hassas olmalısınız ve eğer bunu yapar ve gazlarsanız, burası çok zaman kazanıp yüzünüze gülümseme getirecek bir yer haline gelir."

Rubens Barrichello: "İstanbul Park, zorlayıcı bir pist, saat istikameti tersine olan bir kaç pistten biri, ülkemde Interlagos'taki yarış gibi. Saat istikameti tersine bir pistte sürmek zordur, boynunuzun yanındaki kaslar sene içinde başka yerde bu kadar zorlanmaz. Bu yüzden Istanbul Park virajları için fazladan egzersiz yaparız"

"Tur başlı başına hoş bir akışa sahip ve size iyi bir ritim bulmanıza izin veriyor. Göze çarpan şey ise yüksek hızlı 8. viraj. Burası hızlı ve üçlü kör apeksi ile ibrlikte bazı çok engebeli asfalta sahip. Takvimdeki en morens pistlerden biri ve orada 2005 yılında yarışmaya başladığımızdan beri çok etkilenmişimdir. Tesisler harika ama bir pilot açısından en önemlisi, gerçekten iyi yarışların ortaya çıkması"

Ross Brawn: "Monako'da başarımızın ardından takım şu anda bu haftasonu Türkiye GP'de İstanbul'da bir sonraki mücadeleyi dört gözle bekliyor. Monako GP; Jenson ve Rubens, takım ve motor ortağımız Mercedes-Benz'in üst düzey performans göstermeleri sonrasında sezonun 3. dublesini almamızla muhteşem bir haftasonuydu"

"Bununla birlikte Monako, eşsiz bir pist ve rakiplerimizin bu haftasonu Türkiye'de çok güçlü olacaklarını bilyoruz. BGP001'in gelişim çalışmaları fabrikada hızla devam etti ve bazı aerodinamik güncellemelerin yanında Türkiye'ye yeni bir ön kanat ve yani bir arka süspansiyon elemanı götüreceğiz"

"İstanbul Park, yüksek hızlı virajları ve turun sonundaki yavaş virajları ile araçtan en iyisini çıkarmak adına ilginç bir mühendislik mücadelesi sunan modern bir pist. Bu sezonun üçte birine gelmiş olmak inanılmaz ve çok yoğundu ama Brawn GP için son derece ödülkâr geçti"

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -