• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Stewart "Şu Anda Kilit İsim Ecclestone"

Posted by éndér_48 on Cuma, Haziran 19, 2009 No comments

Formula 1'in patronu Bernie Ecclestone, FIA ve takımlar arasında şampiyonanın parçalanmaması için arabulucu olması yönünde zorlanıyor.

FOTA'ya bağlı 8 takım, dün gece yaptıkları açıklamada gelecek sene rakip bir seri kurmayı planladığını açıklamıştı.

Eski şampiyonlardan Jackie Stewart, daha önce Indy Racing ve Champ Car arasında yaşananlara benzer bir ayrılığın olmamasını ve Ecclestone'un bir çözüm bulması gerektiğini düşünüyor.

Stewart "Şu anda en büyük oyuncu Bernie çünkü o tüm ticari haklara sahip."

"Onun grupların ayrılmamasını istediğine eminim çünkü bu CVC ortakları ve Bernie Ecclestone paketi için olumsuz olur."

"Bernie işleri nasıl yürüteceğini iyi biliyor, o F1'de çok başarılı oldu ve F1 onun yaptıkları ile çok başarılı oldu. O yüzden önünümzdeki 2-3 gün içerisinde çok önemli role sahip olacak."

"Ancak dürüst olmak gerekirse takımlar kendi kararlarını verdiler ve hafta sonu FIa ile görüşmeleri gerektiğini düşünmüyorum. Bence Britanya GP'ye odaklanmalılar çünkü bu takvimin en önemli yarışlarından birisi."

"Şampiyona liderlerinin pozisyonlarını sürdürmeleri çok önemli ve bana göre pazartesi ya da salıya kadar konuşmamalılar." dedi.

FOTA'ya yakın kaynaklara göre de Ecclestone'un şu anki yaklaşımı çok önemli ve FOTA Ecclestone'un yeni şampiyonada sorumluluğunun olması konusuna karşı değil.

Ecclestone ise bugün Britanya'da sessiz kalmaya çalıştı.

Ecclestone "Bu konuyu Max'a sormalısınız. Durum benim için geleceğe dönüş gibi." dedi.

Stewart takımların FIA karşısında hoşnut olmamaları nedeniyle yeni bir seri kurma gibi cesur bir karar aldığını söyledi.

Stewart "Bir süreden beri bu vardı. Takımlar uzun zamandan beri bazı şeylerin kendilerine zorla yaptırıldığını hissediyordu."

"Ben uzun zamandan beri FIA'nın yeniden yapılanması ve daha iyi bir yönetime sahip olması gerektiğini söylüyorum. Eğer bunlar yapılsaydı, şu anda içinde bulunduğumuz pozisyonda bulunmazdık."

"Değerlerde sürekli değişim oldu. Max önce 30 milyon pound bütçe dedi, ardından 40 milyon pounda yükseltildi ve ondan sonra motor ve motorhomelar olmadan 40 milyon pound denildi, sürekli hedefler değişti. Dünyada böylesine büyük ticari potansiyele sahip bir sporda bu şekilde davranamazsınız." dedi.

Bazı söylentilere göre Max Mosley planlarından vazgeçer ve gelecek seçimde görevini bırakacak olursa FOTA takımları yeni seri fikrinden dönebilir.

Stewart da bu düşünceyi destekliyor.

Stewart "Onlar Max'ın gitmesini istiyorlar çünkü dürüst olursak son sene içerisinde alınan bazı kararlar sorgulanmalı... İnsanlar diktatör şeklinde yönetimden sıkıldılar."

"Takımların artık bir şey yapması gerekmiyor. Hangi yoldan gitmeleri gerektiğine karar vermeliler ancak onlar kararlarını vermiş gibi görünüyorlar. Artık olay FIA'nın bambaşka bir öneri ile gelmesine bağlı." dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -