• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Sam Michael: "Geçiş İçin Çalışmalar Devam Etmeli"

Posted by éndér_48 on Çarşamba, Haziran 24, 2009 No comments

Williams teknik sorumlusu Sam Michael, Britanya GP2de geçiş eksikliği sonrasında araçların birbirini geçmesi konusunda Formula 1 takımlarının daha fazla çalışmasını gerektiğini söyledi.

Bu seneki kuralların geçişi arttırmaya yönelik olmasına rağmen ortaya çıkan sonuçlar pek de beklendiği gibi olmadı.

Michael, hızlı aracın yaşa olanın arkasında takılı kaldığı Silverstone'den alınan derslerle durumun gözden geçirilmesi gerektiğine inanıyor.

Michael: "Nico (Rosberg) bir bölümde önündeki araçlardan 0,5 saniye daha hızlıydı ama onları geçemedi. Ve o araçlarda açıkçası KERS de yoktu, bu yüzden yapılması gereken hâlâ işler var"

"Belki bir parça işe yarıyor olabilir ama geliştirmeye devam etmemiz gerekiyor. Çünkü bu kolay bir sorun değil"

Michael, Felipe Massa tarafından ortaya atılan iki katmanlı difüzörlerin buna sebep olduğu yönündeki iddiaya katılmıyor.

Michael: "Bununla ilgili bir şey olduğunu düşünmüyorum. Yarıklı bir difüzör zadece downforce sağlayan bir parçadır, bu yüzden gerçekten ilgisi yoktur. Araçlar daima yere basma kuvvetine sahip olurlar, çünkü hava içinde çok hızlı hareket ediyorlar. Yarışları bir vakumda yapmadığınız sürece ...."

Sam Michael ayrıca F1'in, dünyadaki en teknolojik spor olma özelliği ile yarışları daha gösterişli hale getirme aarasında iyi bir denge tutturması gerektiğini düşünüyor.

Michael: "Bu, geliştirmemiz gereken bir konu. Ama taraftarlar buraya en hızlı araçları, teknolojiyi ve onunla olan pilotları görmeye de geliyor. Sadece geçişleri izlemeye gelmiyorlar"

"FIA ve FOTa tarafından yürütülen bütün taraftar çalışmaları bunu gösterir. Dünyadaki en hızlı araçları izlediklediklerini bilmek isterler. Çünkü, eğer sadece geçiş izlemek istiyorlarsa karting pistine gidebilirler"

"Bir Gp'de olabileceğinden çok daha fazla geçişi orada görebilirsiniz. Ama 100.000 kişinin karting seyretmeyişinin bir nedeni var ve bu da teknolojinin olmayışıdır. Geçiş var ama F1'in sahip olduğu diğer hiç bi şey orada yok"

"Bu biraz da insanların Farnborough Gökyüzü Gösterisi'ne neden gitti ile ilgili. İnsanlar oraya Migleri, Tornadoları ve buna benzer şeyleri görmeye gidiyor. Çünkü onların dünyadaki kesinlikle en iyi şeyler olduklarını biliyorlar. Eğer onlar teknolojiden sonra olmasaydı, gidip bir kağıt-uçak mücadelesi izleyeceklerdi"

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -