• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Renault, Tedarikçilerine F1'den Çıkabileceğini Söyledi

Posted by éndér_48 on Perşembe, Haziran 11, 2009 No comments

Renault, 2009 sezonu sonrasında Formula 1'de yarışmayabielcekleri konusunda tedarikçilerini uyardı.

Aynı zamanda Çarşamba günü Fransız otomobil üreticisinin CEOS'su Carlos Ghosn, sadece bütçe sınırı değil, gelirlerin dağılımında da sorunların olduğunu düşünüyor.

AFP France'ye göre parlementoda bir komiteye konuşan Ghosn, F1'de gösteriyi oluşturan takımların kâr sağlayan taraf olmaları gerektiğini dile getirdi.

Şu anda kadarki anlaşmazlıkta yönetim meseleleri de sorunlardan biriydi ve takımların F1'den ayrılma tehdidi de, yeni kurallardan hoşnut kalmamaları temelinde olduğuna inanılıyordu.

Ama Ghosn: "Gösteryi oluşturan; teknolojiyi, motoru, pilotları getiren bizleriz. Bu yüzden eğer gösteriyi bir yaratıyorsak, gelirlerin bize dönüşü olması gerekiyor."

Alman motorsport-total.com, Renault'un Enstone kökenli F1 takımının dış tedarikçilerinin bu hafta başlarında bir mektup aldıklarını ve bu mektupta, 2009 sonrasında F1'de yer almalarının kesin olmadığının belirtildiğini yazdı.

Tedarikçilere gönderilen ilk mektupta Renault, maliyetlerin azaltılması için 3-16 Ağustos tarihleri arasında fabrikanın kapalı olabileceği yazıyordu.

İlk mektupt: "İki haftalık fabrika kapama süreci, bütün F1 takımları tarafından kabul edilmiş tasarruf tedbirlerinden biri."

İkinci mektupta ise Renault, Flavio Briatore ve Bernard Rey tarafından 13 Mayıs'ta alınan tutumun, planlanan kurallardan memnun olunulmazsa F1'de ayrılabileceğimiz, sadece bir savaş tedidi değildi"

"Formula 1 Şampiyonası'nın teknik ve sportif kurallarındaki muazzam değişiklikler, Renault Sport'un uzun dönemde artık durumdan emin olmadığı anlamına geliyor."

"Bu zorluklar karşısında RENAULT Sport, sadece aktivitelerini, bütçesini ve tedarikçi listesini düşürmemeli, bunun yanında Bernard Rey ve Flavio Briatore'nin de 13 Mayıs'ta bahsetmiş olduğu gibi en kötü senaryoda 2010 senesinde Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda mücadele etmeme kararı bile alınmalıdır."

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -