• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Rakamlar İle Türkiye GP

Posted by éndér_48 on Perşembe, Haziran 04, 2009 No comments

Pist Uzunluğu: 5.338 km

Tur sayısı: 58

En hızlı tur: 1.24.770 - Juan Pablo Montoya - 2005 - Mclaren

2008 pole: 1.27.617 - Felipe Massa - Ferrari

En hızlı viraj: 8. viraj - çift apexli, 6. viteste dönülen sol viraj - hız: 165 mph

Geçiş Fırsatları: Oldukça yüksek. Formula 1'de geçiş hâlâ zor olsa da İstanbul Park'ın yapısı geçişe fırsat veriyor. 12. viraja gelmeden önceki arka düzlük en etkili geçiş noktası. Bunun yanında oldukça yavaş son sektörden start finiş düzlüğüne yakın girildiğinde 1. virajda da geçiş şansı doğuyor.

Hava Koşulları: Bugüne kadar yapılan tüm yarışlar kuru zeminde koşuldu ve yağmur riski oldukça az. Geçen sene mayısın başlarında olmuş olsa da serin havaya rağmen yağmur olmamıştı ve bu sene sıcaklıkların geçen seneye göre biraz daha iyi olması bekleniyor.

İlk viraj kaza riski: Ortalama. İlk viraja kadar olan düzlük kısa olduğu için araçlar ilk viraja oldukça yakın giriyorlar ancak buna rağmen kaçış alanı oldukça fazla. Yine de tüm bunlara rağmen bu bölümün sıkı olması toplu kazalara sebep olabiliyor.

Türkiye GP Tarihi:

Pist: İstanbul Park (2005 - ...)

Geçmişte Kazananlar:

2008 - Felipe Massa (Ferrari)
2007 - Felipe Massa (Ferrari)
2006 - Felipe Massa (Ferrari)
2005 - Kimi Raikkonen (McLaren)

Önemli notlar:

2005 - Formula 1'in en son ancak en ünlü virajlarından birisi olmayı başaran 8. viraj ile tanışma. Bir çok pilot bu virajda sorun yaşadı ve hata yaptı. Michael Schumacher'in kötü geçen sezonu burada daha da kötüleşmişti. Formula 1'in en başarılı pilotu burada sıralamalarda hata yapmış ve yarışta 12. virajda Webber ile sorun yaşamış ve spin atmıştı. 1 tur geride olan Webber Schumacher'in agresif sürüşünü eleştirmiş ve "belkide onun iyi bir şampiyon olmasını sağlayan budur." demişti.

2006 - Fernando Alonso ve Michael Schumacher arasındaki mücadele burada şiddetini artırmıştı. Güvenlik aracının girmesinin ardından her iki Ferrari pilotu pite girmiş ve önde olan Felipe Massa piste önce çıkarken Michael Schumacher onu beklemek zorunda kalmıştı. Schumacher piste Alonso'nun arkasında 3. sırada döndü ve yarışın son 10 turunda ikili arasında sıkı mücadele oldu. Alonso damalı bayrağı Schumacher'in 0.081 sn önünde görmüştü.

2007 - Lewis Hamilton lastiklerinde sorun yaşamış ve yarış içerisinde 43. turda sağ ön lastiğini patlatmıştı. Hamilton bu yarışta rakibi Alonso'ya karşı puanlar kaybetmişti.

İstanbul'u sevme nedeni olan pilot...

Felipe Massa - İstanbul Park'ı Massa kadar kimse seviyor olamaz. Massa 2006'da Ferrari'ye geçmesinin ardından İstanbul'da yenilmez oldu ve 3 sene ard arda burada kazanmayı ve hat-trick yapmayı başardı. Massa bu sene 4. galibiyetini kazanmayı başarırsa, aynı pistte 4 kere kazanmayı başaran Juan Manuel Fangio, Jim Clark, Ayrton Senna ve Michael Schumacher gibi elit isimler arasına girmeyi başaracak.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -