• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Newey Egemen Zafere RağmenTemkinli

Posted by éndér_48 on Salı, Haziran 23, 2009 No comments

Red Bull Racing teknik sorumlusu Adrian Newey, Britanya'da lınan ilk iki zaferine rağmen Brawn GP ile mücadelelerinde işlerin tersine döndüğünü söylemek için erken olduğunu belirtti.

Sebastian Vettel ve Mark Webber, Silverstone'deki haftasonunda egemen görüntü çizdi ve RB5 için getirilen büyük gelişim pakedi, Britanya GP'nin kazanılmasına büyük yardım etti.

Alınan bu sonuçla Red Bull, Brawn GP ile aradaki farkı kapattı ama Newey, şampiyona liderine ne kadar yaklaştıklarının, lastik etkeni nedeniyle tam olarak ortaya çıkmadığını kabul etti.

Normale göre soğuk olan hava koşulları ile Silverstone'de Jenson Button ve Rubens Barrichello, lastiklerini çalıştırmakta güçlük çektiler ve Red Bull'ların temposuna ayak uyduramadılar.

Adrian Newey: "Bu pistin her zaman bize uygun olduğunu düşünüyorum ve her halükarda bize uyacağını umuyordum"

"Diğer bazı takımlar lastik ısıtma sorunları ile karşılaşacaktı ve bu noktada da performans farkları birden bire diğer pistlerdekine göre çok daha büyük olacaktı. Bu yüzden açıkçası diğer pistlerde durumun nasıl olacağını bakmamız gerekecek"

Brawn'ın, daha normal bir haftasonunda işlerin çok çabuk bir şekilde tersine dönebileceği yorumuna Newey: "Brawn'ın hissettiği gibi aynı konumda olduğumuzu hissediyoruz. Bu pistin bize çok uygun olduğunu ve aynı şekilde Brawn'a da uymadığını düşünüyorum. Bu yüzden normal bir haftasonu değildi. Göreceğiz"

"Her bir haftasonu işimize devam edip elimizden gelenin en iyisini yapacağız"

Newey, her iki pilotlarına da övgülerde bulundu.

Newey: "İkisi arasında çok sağlıklı bir ilişki olduğunu düşünüyorum. Çok iyi anlaşıyorlar ve birbirlerini alıkoymadan katkıda bulunuyorlar"

"Bunun için bir örnek; Cuma günü Mark, ikinci antrenman seansında dışarı çıktığında oldu. Araç, bordüre sert vurması nedeniyle durdu ve Mark, ilk olarak Sebastian'a gidip o durumda ne yapılması gerektiği konusunda öneride bulundu. Bu yüzden ikili arasında çok iyi ve yardıma dayalı bir ilişki var."

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -