• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

MotoGP: Stoner Mugello'Da Rossi'ye Dur Dedi

Posted by éndér_48 on Pazartesi, Haziran 01, 2009 No comments

MotoGP dünya şampiyonasının İtalya ayağında Mugello'daki yarışı Ducati pilotu Casey Stoner kazandı. Avustralyalı pilotu sırasıyla Jorge Lorenzo ve bu pistte sekizinci galibiyeti için start alan Valentino Rossi takip etti.

Dünden itibaren yarış için yağmur olasılığından bahsediliyordu ve tahminler pazar öğleden sonra gerçek çıktı ve pilotlar start öncesi yağmur lastikleriyle griddeki yerlerini aldılar. Startlardaki başarıyla ün yapmış Dani Pedrosa Mugello'da da bu geleneğine devam etti ve sekizinci sırada başladığı yarışın ilk turunda liderliği ele geçirdi. Fakat İtalya'da Pedrosa'dan daha iyi start alan Chris Vermeulen on birinci sırada başladığı yarışta Pedrosa'yı geçerek ilk sıraya oturdu. İkinci tura girilirken Stoner ve Dovizioso start düzlüğünde sağlı sollu şekilde aynı anda Vermeulen'e atak yaptılar ve bu mücadeleden galip ayrılan taraf Ducati'siyle Casey Stoner oldu. Vermeulen liderliği kaybetse de ikinci sırayı Dovizioso'ya kaptırmadı. Fakat bir tur sonra start finish düzlüğünde Vermeulen'i geride bırakarak ikinci sıraya yükselen Dovizioso lider Stoner'a yaptığı ilk geçiş hamlesinde başarısız olunca ikinci kez atak yapmak için fırsat kollamaya başladı ve son virajda Stoner'ı geride bırakarak liderliğe yükseldi. Fakat Avustralyalı pilot Ducati'sini düzlük performansından iyi yaralanıp kaybettiği yeri geri alsa da Dovizioso fark açılmadan liderlikteki yerini ilk viraj öncesi geri almayı başardı.

Beşinci tura girilirken düzlükte Vermeulen'in hava koridoruna giren Rossi rakibini geride bırakarak üçüncü sıraya yükseldi. İtalyan pilot bu kez turun sonunda Stoner'ı geride bırakarak Dovizioso'nun ardından ikinci sıraya yerleşti. Yarışa on beşinci sıradan başlayan Marco Melandri altıncı tura girildiğinde üçüncü sıradaki Stoner'ın arkasında belirdi. Melandri eski takım arkadaşını aynı turda geride bırakmayı başardı ve üçüncü sıranın yeni sahibi oldu. Pistin kurumaya başlamasıyla birlikte pilotlar geçiş lastiği takılı motorlarına geçmek için pit alanına yönelmeye başladılar ve bu andan itibaren klasman tamamen değişti. Valentino Rossi, Dovizioso'yu geçerek ilk sıraya yükselmeyi başardı. Bir tur ardından yarışın sekizinci turunda Melandri, Rossi'yi geride bırakarak liderlikteki yeni isim oldu. Bu turun ardından ön bölümdeki pilotlar pit alanına girmeye başladılar. Pit stop öncesi lider olan Rossi pitten çıktıktan sonra motorundan istediği verimi alamamaya başadı ve altıncı sıraya kadar düştü. Aynı şekilde Melandri'nin de yükselişi pit sonrasında durdu ve kendisine beşimci sırada yer bulabildi.

On dördüncü turda Capirossi, Stoner'ı geride bırakarak ilk sıraya yerleşse de Avustralyalı pilotun cevabı gecikmedi ve hemen bir tur sonrasında kaybettiği liderliği geri aldı. On sekizinci tura girildiğinde Dovizioso, Lorenzo ve Rossi arasında üçüncülük mücadelesi yaşanmaya başladı. Önce Lorenzo rakibini geride bırakarak üçüncü sıraya yükseldi, ardından Rossi, Dovizioso üzerndeki baskısını arttırdı ve baskılarının karşılığını dördüncü sıraya yükselerek aldı.

Yarışın tamamlanmasına iki tur kala Lorenzo start düzlüğünde Capirossi'yi geride bırakarak ikinci sıraya yükseldi. Aynı turun sonunda bu kez takım arkadaşı Rossi, Capirossi'yi geride bırakmayı başardı ve üçüncü sırayı aldı. Capirossi'nin düşüşü son iki turda bununla da kalmadı, son olarak Dovizioso'ya geçilen Loris Capirossi bu sonuçla yarışı beşinci sırada tamamladı.

Pos. Pilot Takım Lastik Süre
1 C. Stoner Ducati Marlboro Team 45:41.894
2 J. Lorenzo Yamaha Factory Racing Team + 1.001
3 V. Rossi Yamaha Factory Racing Team + 2.076
4 A. Dovizioso Repsol Honda Team + 2.129
5 L. Capirossi Rizla Suzuki MotoGP + 3.274
6 C. Edwards Tech 3 Yamaha + 24.451
7 J. Toseland Tech 3 Yamaha + 25.621
8 R. de Puniet Honda LCR + 26.046
9 N. Canepa Pramac Racing + 31.815
10 C. Vermeulen Rizla Suzuki MotoGP + 34.814
11 M. Melandri Kawasaki Racing Team + 35.090
12 N. Hayden Ducati Marlboro Team + 39.122
13 M. Kallio Pramac Racing + 52.462
14 T. Elias Honda Gresini + 52.478
15 A. de Angelis Honda Gresini + 1 laps
Yarış dışı
16 D. Pedrosa Repsol Honda Team + 12 tur
17 Y. Takahashi Team Scot Racing + 9 tur

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -