• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Mosley Anlaşma Önerdi ama Son Gün Değişmiyor

Posted by éndér_48 on Perşembe, Haziran 18, 2009 No comments

FIA başkanı Max Mosley, takımların şartlarından vazgeçmeleri gerektiği konusunda geri adım atmayacaklarını ancaktarafların uzlaşabileceğini ima etti.

Takımların şartlardan vazgeçmesi için son tarihin bir hafta ileri atılmasını konusundaki istekleri geri çeviren FIA cuma gününden önce concorde Anlaşmasının yüyürlüğe sokulmasının mümkün olmadığını bu yüzden 1998'de imzalanan anlaşmanın geçici olarak kullanılacağını söyledi.

Mosley yaptığı açıklamada, yeni anlaşmayı modifiye etmek için uğraşmaya kalkışırlarsa tartışmaların uzayacağını, bu yüzden cuma günü tüm 2010 başvurularına cevap vermeleri gerektiğini söyledi.

Ayrıca önceliklerinin, herkesin 1998 anlaşmasında hem fikir olması gerektiği, ardından 1998'deki anlaşmanın ışığında 2009 Concorde Anlaşması için müzakerelerin başlaması olduğunu söyledi.

"Sonuçta 10 yıldır böyle, birkaç hafta ya da birkaç ay daha beklemek büyük zorluk çıkarmamalı."

FOTA'nın bütçe sınırına uyulup uyulmadığının denetlenmesi için bağımsız hesap uzmanlarının atanması öerisi ile ilgili olarak Mosley, bu önerisinin zaten yönetim kurulu tarafından önceden önerildiğini belirtti.

Bu nedenle Mosley, gelecek haftalardaki toplantılar öncesinde takımların şimdilik bu 40 milyon sterlinlik sınırı kabul etmelerini istiyor, daha sonrasında bu sınırın değişebileceğini imâ ediyor.

Mosley: "FOTA teklifindeki esas sorun, netliğin olmaması. Takımlar, sınırların ne olduğunu bilmeliler, biz de"

"Bu nedenle biz, 2010 kurallarını yayınlandığı haliyle kabul etmenizi önerdik, ki geçen sene fikir birliğine varmıştık. Eğer gerekirse bunlar zaman içerisinde yönetim prosedürleri çerçevesinde revize edilebilir."

Mosley, 2010'da iki başlı bir düzen olmayacağını da doğruladı. Bu konu FOTA içinde şikayet edilen en büyük konulardan biriydi.

Bununla birlikte FIA Başkanı, Cosworth'a 2006 kurallarının uygulanabileceğini söyledi. Nedeni olarak da 2010'da dönüş için ne zamanları ne de kaynaklarının olmayışını gösterdi.

Sorunların çözülmesi kapsamında bir çözüm teklifi olarak Mosley, FIA'nın teklifini kabul etmeleri için takımlara bir mektup yazabileceğini, böylelikle de takımlar, son gün Cuma öncesinde şartlarından vazgeçebileceğini söyledi.

Mosley: "Kısa süre içinde her bir takıma imzalanması için bir mektup göndereceğiz. Eğer imzalanır ve geri gönderilirse mektup, üzerindeki kuralları yasal olarak bağlayıcı, ilgili takımların başvurularını da şartsız kılacak"

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -