• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Montezemolo, Politik Tartışmaların Sona Ermesini İstiyor

Posted by éndér_48 on Cumartesi, Haziran 27, 2009 No comments

Ferrari Başkanı Luca di Montezemolo, sporun içinde son dönedeki politik tartışmalara bir an önce son verilmesi çağrısında bulundu ve taraftarların artık bu münakaşalardan yorulduğuna inandığını ifade etti.

FOTA üyelerinin hafta içinde varılan anlaşmayı medyaya yanlış aksettirdiğine kızan Mosley, ayrı bir şampiyona ihtimalinin yeniden gündeme geldiğini velirtmiş ve sporun yine sorunla yüz yüze gelebileceğini söylemişti.

Di Montezemolo, duruma olumlu bir şekilde bakıyor ve tartışmaları sürdürmek yerine sporu daha iyi hale getirmeye yoğunlaşılmasını söylüyor.

FIA ile FOTA arasında bu hafta sağlanan anlaşma ile ilgili olarak taraftarların olumlu tepkileri sorulan Montezemolo, Ferrari'nin resmi sitesinden cevap verdi anlaşma konusunda taraftarların iyimserliğini paylaştığını belirtti.

Montezemolo: "Anlaşma konusunda gerçekten memnunum ve şaşırmadım çünkü taraftarları anlıyorum, onlar bütün bu polemikleri -basın bildirileri, net olmayan kuralları, 6 ayda bir değişen kuralları, artık istemiyor.

"Stabiliteye ihtiyacımız var. Barışa ihtiyacımız var. Şeffaflığa ihtiyacımız var. F1'i seviyoruz, daima üst noktada, teknoloji ve rekabet açısından üst noktada yer alan bir F1 istiyoruz. En iyi pilotlar, en iyi takımlar, en iyi araçlar, yapmak istediğimiz de bu"

"Paris'te Dünya Konseyi ve FIA ile bulduğum çok iyi atmosfer ve sonuçtan çok memnunum. Bu yüzden FIA ile birlikte ileriye bakarak iyi bir anlaşma yaptığımızı düşünüyorum"

"Şimdi bütün polemikleri durdurun, çünkü F1'i seviyoruz. F1'in eşssiz özelliklerini ve büyük cazibesinin gitmesine katkıda bulunmak istemiyoruz"

Mosley, medyayı yanlış yönlendirdiğini düşündüğü FOTA'dan kamuoyu önünde bir özür bekliyor. Henüz bu yönde bir bildirinin yayınlanacağı konusunda bir işaret olmamasına rağmen Montezemolo'nun tutumu, takımların FIA başkanı ile tekrar bir tartışmanın içinde takılıp kalma niyetinde olmadığını gösteriyor.

Bunun yerine FOTA'nın başkanı, F1'i daha iyi hale getirmeye, taraftarlar için pist üzerindeki hareketleri geliştirmeye odaklanılmasını belirtti.

Montezemolo: "Herşeyden önce, üç önemli unsuru benimsemiş olduğumuzu düşünüyorum -stabilite, daha düşük maliyetler - bu, 1990lardaki maliyetlere geri dönüş anlamına geliyor ve ayrıca daha önemlisi F1, F1 olarak kalacak, F3 haline gelmeyecek. Bubizim için hayati önem taşıyor"

"Şüphesiz herşeyi geliştirmemiz gerekiyor ve bu, sporun kararlarıyla daha ilişkili olmnak istememizin nedeni. Çünkü, pistlerde daha fazla izleyici olmasını ve daha az pahalı biletler istiyoruz. Çünkü bugün bilet fiyatları çok pahalı"

"Belki de bazı takımların veya bütün takımların üçüncü bir araca sahip olması ile geçiş imkânı daha fazla olabilir ama teknoloji araştırmalarını, performansı ve genel mücadeleyi arttırarak"

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -