• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Montezemolo: "Herkes Kendi Kararını Verecek"

Posted by éndér_48 on Çarşamba, Haziran 17, 2009 No comments

Formula 1 dünyası, politik krizden ne sonuç çıkacağını soluğunu tutmuş bir vaziyette beklerken Luca di Montezemolo'nun uslûbu artık daha sakin ama düşünceleri değişmemiş.

Britanya GP'nin serbest antrenmanlarının başlayacağı gün Cuma, şartlı başvuru yapan takımların bu şartlarından vazgeçmeleri için tanınan sürenin sonu.

Salı günü FIA, Formula 1 takımlarının uzlaşı yoluna gitme niyetinde olmadığını söylemiş ve sporun bütün kontrolünü ele geçirmeye çalışmakla suçlamada bulunmuştu.

Artık bir çözüm bulmakta daha da zor duruma gelinmesiyle Formula 1 hissedarları artık şu durumları göz önünde bulundurması gerekecek: Ya FOTA öylece spordan ayrılacak ya da rakip bir şampiyona kuracak

Ferrari ve Formula 1 Takımları Birliği'nin (FOTA) Başkanı Montezemolo, eğer FIA istediklerini vermezse Maranello kökenli takımın spordan ayrılmaya hazır olduğunu belirtti.

ANSA haber ajansına konuşan Montezemolo: "Neden Formula 1'i yok etme arzusu olduğunu bilmiyoruz"

"Mayıs'ta yönetim kurulumuz, pozisyonumuzun ne olacağına karar verdi ve bu değişmedi. Bu polemiklere devam etmek anlamsız. Herkes kendi kararını verecektir."

Salı günü bir Alman muhabir, Mercedes'ten Norbert Haug'a daha da kötüleşen durumu sordu ama Haug, FOTA'nın şu anda sessiz kalmayı düşündüğünü belirtti ve ekledi: "Umarım önümüzdeki günlerde olumlu bir şeyler söyleyebiliriz"

Eski şampiyonlardan Jackie Stewart ise, tartışmaların uzun süredir kamuoyu önünde sürüp gitmesinden bunaldığını belirtti.

Telegraph'a konuşan İskoç, iki çok uluslu kurumun aracılık yapması için kendisine danıştığını da açıkladı.

Stewart: "Bana dediler ki; 'Onlara söylemelisin, bu kirli çamaşırların ortaya dökülmesini durdurmalısın. Bu kesinlikle çirkin ve müşterilerimizin hiç biri bundan hoşlanmıyor"

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -