• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Michael: "Williams Fazlasını Hak Ediyor"

Posted by éndér_48 on Pazartesi, Haziran 15, 2009 No comments

Williams teknik sorumlusu Sam Michael, araçlarının hızını değerlendirerel bu sene Takımlar Şampiyonası'nda daha iyi bir iş çıkarmaları gerektiğini düşünüyor.

Grove kökenli takımın 2009'da rekabetçi görünmesine rağmen şu anda Takımlar Şampiyonası'nda 6.lıkta yer alıyorlar. Michael, takımın şu an olduğundan daha yükseklerde yer alması gerektiğine inanıyor.

Sam Michael: "Takım olarak performansımız, Takımlar Şampiyonası'ndaki konumumuzla ölçülür"

"Şu anda 6. sıradayız ama FW31'in 6. hızlı araç olduğunu düşünmüyorum. Bana göre bundan daha hızlıyız, sıralamalarda ve yarış sırasında pilotlarımız konumlarıyla bunu bir çok defa ıspatladık"

"Sıralamalardaki en hızlı sürelerle aramızdaki farklara bakarsak, Melbourne'de 0,4 saniye, Malezya, Şangay ve Bahreyn'de 0,6 saniye, Barselona'da 0,3 saniye ve Monako'da fark 0'a inmişti."

"Monte Karlo'da 2. sıralama seansının sonunda çıkmadık ama, pistte olduğumuzda, en hızlı zamanları elde ediyorduk. Türkiye'de fark tekrar 0,4 saniyeye çıktı, bu yüzden kademeli olarak öndekilerle olan farkı kapatıyoruz"

Michael ayrıca, pilotlarını övdü ve Nakajima'nın, çaylak senesine kıyasla Rosberg'e bu sene yaklaştığını belirtti.

Michael: "Çoğu pilot, sene geçtikçe gelişir, çaylak pilot ve şampiyon olması farketmez. Bizim pilotlarımız da farklı değil. Türkiye, Rosberg'in 60. yarışıydı, bu yüzden şu anda hatırı sayılır derecede tecrübeye sahip ve iyi işler çıkarıyor"

"Kazuki bu sene nico'ya daha yakın ve en yakın farklarla 3.sıralama seansını bir çok defa kaçırması şanssızlık. Geçen seneden bu yana kesinlikle gelişti ama grid çok yakınlaştı, bu da en küçük bir performans farkının önemli farklar yaratacağı anlamına geliyor."

Bu haftasonu yapılacak olan Britanya GP'yi ise Michael, takımın parlaması için bir başka fırsat olarak görüyor.

Michael: "Silverstone'deki ilk sektörün tamamına yüksek hızlı virajlar hakim ve çok hızlı bir pist."

"FW31, geçen senenin aracına kıyasla büyük bir gelişim ve şimdi yüksek hızlı virajlarda iyi performans gösteriyor. Bu yüzden orada geçen seneye göre daha rekabetçi olmalıyız. Ayrıca araç için bazı yenilikler de üretiyor olacağız, bu yüzden umarım iyi bir yarış çıkarmayı umuyoruz"

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -