• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Michael: Sıcaklık Gerçek Etken Değil

Posted by éndér_48 on Çarşamba, Haziran 24, 2009 No comments

Sam Michael, Williams takımının performansının bu haftasonu Silverstone'daki daha soğuk koşullardan etkiendiğini düşünmüyor. Red Bull takımı yirmi derecenin altındaki sıcaklıkta baskın rol oynarken Brawn GP araçları tam tersi yönde performans sergilemişlerdi. Williams teknik direktörü değişken hava koşullarının Nico Rosberg ve Kazuki Nakajima'nın performansında büyük bir etki yaptığına inanmıyor.

Northamptonshire'da hava sıcaklğı haftasonu boyunca en fazla yiri dereceye ulaştı ve Silverstone'daki koşulla sezon öncesi İspanya testlerine çok yakın bir görüntü sergiledi. Red Bull antreman seansın yeşil ışığın yanmasıyla yarışta damalı bayrak sallana kadar haftasonunu domine ederken şampiyona lideri Brawn GP bu adamların hızına erişmek konusunda sıkıntı yaşadı.

Williams adına Nico Rosberg üstüste ikinci kez yarışı beşinci sırada tamamladı. Takıma 2001 yılında katılan Avustralyalı Michael konu ile ilgili şöyle konuştu: " Bizim için Silverstone'daki sıcaklıklar yarışımız için gerçek bir etken olmadı. Baştan sona sert lastiklerle yarışmayı tercih ettik fakat iki lastik bileşeni arasında çok üyük fark yoktu."

Cumartesi günü kariyerinin en iyi sıralama derecesini el ederek beşinci sırayı alan Kazuki Nakajima güçlü bir başlangıç yaptı ve startla birlikte dördüncü sıraya yükseldi fakat orta bölümde sıkıntı yaşayınca on birinci sıraya kadar geriledi.

" Kazuki, Barcelona'dan bu yana sürekli gelişiyor ve takımın ileri yönlü adım atmasına yardım ettiğini görmek memnuniyet verici. En büyük farklılık artık yarış haftasonu boyunca set up çalışmasına doğrudan yardımcı oluyor. İlk bölümde diğer pilotlara göre daha hafifti çünkü planladığımız tur zamanlarını elde etmek için ikinci bölümde daha fazla pistte kalmak istedik. Malesef yarışın ilk başlarında arkasındaki pilotlarla olanfarkı iyi bir şekilde arttırmak hayati önem kazandı fakat Kazuki ihtiyacımız olan farkı açamadı. Ardından ikinci bölümde geriye düşmesine neden odu."

Bununla birlikte Alman Nico Rosberg dördüncü sırada gidiyordu ve kürsüye çıkmak için mücadele ediyordu fakat son pitstopların ardından Felipe Massa'ya geçilmekten kurtulamadı. " Eğer orta bölümde istediğimiz hızda gidebilseydik Nico üçüncülük için Barrichello ile mücadele edebilirdi. Bunu yapamadığımız gibi onda yavaş olmasına rağmen Massa, Nico'ya yetişmeyi başardı. Massa ikinci pit stop öncesi pistte uzun kaldı ve bizi malup etti."

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -