• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Button Evinde Baskı Hissetmiyor

Posted by éndér_48 on Cuma, Haziran 19, 2009 No comments

Jenson Button, şampiyonadaki liderliği sayesinde Silverstone yarışını kazanmak zorunda olduğu konusunda bir baskı hissettmediğini söylüyor.

Bu yarış Brawn GP pilotunun evindeki yarışı kazanması için en iyi şansı olabilir.

Button, "Tabii ki burada evimdeki yarış olması ve Silverstone'daki son yarış olması nedeniyle çok iyi bir yarış çıkartmak istiyorum. Umuyorum çok büyük bir kalabalık olacak ve atmosfer harika olacak. Ancak benim yapmam gereken en iyi şey, ne olursa olsun buraya şampiyonada lider durumda geldiğimi düşünmek. Bu yüzden hafta sonunun zevkini çıkarmalıyım. Yapabileceğimin en iyisini yapmalıyım ama hafta sonunda da zevk almalıyım. En önemli olan bu." diye konuşuyor.

"Her yarışta yapabileceğimin en iyisini yapmayı, puanlar almayı ve hatta kazanmayı hâlâ istiyorum. Bunun için buradayım ve bunu yapabilecek pakete sahibiz. Ama yine de uzun vadeli düşünmüyorum. Buraya geldiğimizi ve burdan ayrılırken de lider olarak ayrıldığımı düşünüyorum. Bu beni rahatlatıyor."

Bu yaklaşımın ekstra baskıyla başa çıkma metodu olup olmadığı sorulduğunda ise Button, "İnsanların üzerimde oluşturduğu bir baskı değil bu. Kendi oluşturduğum bir baskı. İnsanların dedikleri bir şeyi değiştirmez. Pistteki performansıma bir etkisi olmaz. Şampiyonayı çok fazla düşünmüyorum, hafta sonuna odaklanıyorum. Umarım harika bir şov ortaya koyabiliriz. Burada bir süre için son yarış olacak ve çoğunun Britanyalı olduğu taraftarları burada görmek harika olacak." diyor.

Button'ın takımı gelecek yıl gridden çıkarılabilecek beş takımdan biri olmasına rağmen Button kendi kontrolü dışındaki olaylar konusunda endişelenerek zaman kaybetmek istemediğini söylüyor.

"Ben ne yaparsam yapayım ya da ne söylersem söyleyeyim geleceğim konusunda bir etkisi olmayacak. Takım başkanları ve patronlar çözüm bulmak için çalışıyorlar. Yani onların yaptıklarından memnunum. Umarım çözüm bulmayı başaracaklar. Olanlar hakkında konuşmam doğru olmaz çünkü her türlü ayrıntıyı bilmiyorum."

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -