• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

İstanbul Park Nasıl Bir Mücadeleye Sahne Olacak?

Posted by éndér_48 on Perşembe, Haziran 04, 2009 No comments

2005, 2006, 2007, 2008 derken İstanbul Park’ta bu yıl beşinci kez Formula 1 yarışına ev sahipliği yapıyoruz. Modern tesisleri ve padok alanı ile Hermann Tilke tasarımı, saat yönünün tersine dönülen inanılmaz pistimiz tüm pilotların takvimdeki favori pistlerinden. Özellikle, pilotların sezon boyunca en yüksek G kuvvetine maruz kaldıkları dört apeksli 250 km/s hızla tam gaz geçilen 8. virajın ününden bahsetmeye gerek yok sanırım.

Bu pazar günü sezonun yedinci yarışı koşulacak ve belki de mücadele açısından ‘Tamam’ ya da ‘Devam’ kararı verilecek olan yarış olacak. Brawn'ın kazandığı her yarış şampiyonluk yarışndaki heyecanın kaybolmasına yol açıyor. Aerodinamik performansın çok büyük önem taşığı İstanbul Park’ta da Brawnlar favori gösterilse de Red Bull’un varlığını da göz ardı etmemek gerek. Belki de bu yarış Red Bull’un gerçek performansını göstereceği ilk yarış olabilir. Horner, performans açısından Brawnlar’a yakın olduklarını ama şanssızlıklar nedeniyle gerçek performanslarını sergileyemediklerini ve artık başa baş bir mücadele istediklerini söylemişti. Öte yandan Ferrari de Monako’da gösterdiği gelişim ile mücadeleden ayrılmadığını gösteriyor ve Felipe Massa da bu pistte ard arda kazanacağı dördüncü zafer için zorlayacaktır. Bakalım Ferrari taraftarları gülen taraf olacak mı?

McLaren’de ise Martin Whitmarsh MP4-24’te bazı güncellemeler olduğunu ancak aracın İstanbul Park’a Monako’da olduğu kadar uyum sağlayamayacağını tahmin ediyor. 2009 sezonundan vazgeçip kaynaklarını ve ilgisini gelecek sezona aktarmayı planladığı düşünülen Mclaren takımın İstanbul Park’tan nasıl bir sonuçla döneceği merak konusu. Renault’da Alonso ve Piquet’nin yorumları ise İstanbul Park’ta puan almak için mücadele edecekleri yönünde. Alonso, takımın sezon sonuna doğru yarış kazanabilecek duruma geleceğine inandığı ancak şu an için çok fazla şey beklenmemesi gerektiğini dile getirdi. Tıpkı geçen yılki gibi Renault takımı sezon sonunda zafer yüzü görebilecek mi hep beraber göreceğiz. Antrenmanlarda elde ettiği sonuçları yarışta puanlara döndürmekte pek başarılı olamayan Williams takımı pilotları da puan almanın zor olacağını ama önlerindeki takımları geride bırakabilmek için zorlayacaklarını söylüyorlar.

Monako’da hayal kırıklığı yaşayan BMW Sauber, çift katmanlı difüzörü ile geliyor Türkiye’ye. Hem BMW, hem de Toyota Monako’da sergiledikleri kötü performansı burada unutmaya hazır görünüyor. John Howett Monako’daki başarısızlığın kabul edilemez olduğunu ve Türkiye’de Monako’dakinden çok daha iyi bir performans beklediklerini söylüyor.

Monako’da Bourdais ile bir puan elde Toro Rosso Türkiye’den başlayarak elde ettikleri mometumu devam ettirme niyetinde. Son yarışta dokuzuncu olarak ilk puanlarını almaya çok yakın olan Force India takımı ise buraya çok fazla güncelleme ile gelmediklerini ve onlar için Türkiye GP'sinin zorlu bir yarış olacağını kabul ediyor ve İstanbul Park’ta sıralamalarda yeniden ikinci seansa kalabilmeyi ihtimal olarak görmüyorlar.

Takvimin en modern pistlerinden olan ama seyirci açısından her seferinde öksüz kalan İstanbul Park’taki büyük yarışa an itibariyle 2 gün 23 saat 59 dakika 28 saniye kaldı. Hepimiz ilk antrenman seansını sabırsızlıkla bekliyoruz. Umarım geçişe elverişli olan pistimizde bol bol geçiş ve mücadele izleriz. Brawn mı, Red Bull mu, Ferrari mi? Yoksa sürpriz başka bir takım mı? Kazanan kim olacak hep birlikte göreceğiz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -