• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

İki Otomobil Üreticisi Ayrılma Yolunda

Posted by éndér_48 on Perşembe, Haziran 18, 2009 No comments

Son söylentilere göre Formula 1'in gündemindeki politik kriz, iki üretici-destekli takımın ayrılışına neden olacak.

Bu hafta yapılan görüşmelerle de henüz sonuca ulaşılmaması sonrasında Cuma günü dönüm noktası özelliğinde.

Eğer takımlara FIA tarafından gönderilen mektuplar, şartlı başvuru yapan 5 takımca imzalanıp geri gönderilmezse 2010 giriş listesinden çıkarılacaklar.

Bunun yanında önüne set çekilen bu takımların da yeni giriş yapan küçük birini satın alıp sonunda bir sonraki sene tekrar mücadeleye katılabileceği öne sürülmüştü. Ama son söylentilere göre de F1 Takımları Birliği FOTA, son günlerini yaşıyor.

Bazı uzmanlara göre de ayrı bir şampiyona kurma tehditten öte bir şey olarak görülmüyor.

2010 giriş listelerinde sadece McLaren, BMW, Renault, Toyota ve Brawn yedekteler, bunun yanında Ferrari ve Red Bull'un iki takımı, mevcut anlaşmalar nedeniyle yarışmak zorunda.

Adı geçen 5 takımdan McLaren, Brawn ve BMW'nin FOTA'dan ayrılıp 2010 şampiyonasına katılmaya istekli görünüyor. Çünkü eğer ayrı bir seri kurulmazsa boşta kalma riskleri olacak.

Bu arada FOTA'dan ayrılmak için de takımlar belli bri miktarı gözden çıkarmak zorunda kalacaklar. Çünkü, Cenevre'de kaleme alınan anlaşmaya göre ayrılığın bedeli 50 milyon dolar.

Diğer taraftan Ferrari ve Red Bull için F1'in dışında kalmak sadece FIA ile anlaşmalarına aykırılık anlamına gelmiyor, bunun yanında F1 İdaresi (FOM) tarafından maliyeti yüksek yasal hareketle yüz yüze gelebilirler.

Eğer McLaren, Brawn ve BMW, Williams ve Force India'ya katılırsa; Ferrari ve Red Bull zaten koşulsuz listede var; Toyota ve Renault F1'den uzak kalacak ve rakip bir seri için sadece 4 araç oluşturmuş olacaklar.

Bu nedenle eğer FIA'nın kurallarını kabul etmek istemiyorlarsa sadece Formula 1'den çekip gidecek ve başka serilerde yarışmayı deneyecekler gibi görünüyor. Örneğin Le Mans.

Blick'e konuşan Ecclestone, bunun muhtemel bir sonuç olacağını söyledi.

Son gün Cuma'nın sorulması üzerinde Eccelstone: "5 takımın bazıları, kayıt olmak isteyen ama henüz kabul edilmeyen, muhtemelen (şampiyonaya) girecekler. Ve diğerleri, ne istiyorlarsa yapacaklar."

Gerhard Berger de bir çözümün bulunmaması durumunda otomobil üreticilerinin ayrılacağını düşünüyor

Berger: "Formula 1'in ayrılışını, bir ayrılık çağrısı olarak görecekler."

Niki Lauda ise FIA ve FOTA'nın şu anda aldıkları riskin sporu yok ettiğine inanıyor.

Lauda: "Eğer anlaşamazlarsa her ikisinin de geleceği olmayacak"

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -